Srpska lista: Članovi srpske nacionalnosti da napuste CANU

„Srpski interes u današnjoj crnogorskoj državi nije da Srbi brinu o crnogorskim, nego o svojim, srpskim problemima”, naveo je Vojinović
136 pregleda 0 komentar(a)
CANU, lukšić, Foto: Arhiva Vijesti
CANU, lukšić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.12.2011. 13:13h

Predstavnici Srpske liste (SL) pozvali su članove Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU) srpske nacionalne pripadnosti da napuste tu instituciju i u Podgorici osnuju odjeljenje Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU). Predsjednik Izvršnog odbora SL Rajo Vojinović upozorio je Srbe u Crnoj Gori da “ne nasjedaju na propagandu crnogorskih ideologa kako su članovi CANU Srbi, a Dukljanske akademije nauka i umjetnosti (DANU) Crnogorci”. „Srpski interes u današnjoj crnogorskoj državi nije da Srbi brinu o crnogorskim, nego o svojim, srpskim problemima”, naveo je Vojinović u saopštenju.

Prema njegovim riječima, nepobitna je činjenica da su mnogi crnogorski akademici istovremeno članovi i CANU i DANU. Vojinović smatra da je još nepobitnije da je CANU, od vremena njenog osnivača Veljka Milatovića pa do danas, bila ideološka prethodnica Dukljanskoj akademiji.

„Srpski interes u današnjoj crnogorskoj državi nije da Srbi brinu o crnogorskim, nego o svojim, srpskim problemima”

Bonus video: