"Bar za 21. vijek": Djeci obezbijediti savremeno igralište

"Daćemo mogućnost da naši sugrađani podnose lokalnoj samoupravi zahtjeve za uređenje i izgradnju igrališta u njihovim naseljima", saopštili su iz ove koalicije
50 pregleda 4 komentar(a)
Bar igralište, Foto: Koalicija za 21. vijek
Bar igralište, Foto: Koalicija za 21. vijek
Ažurirano: 06.05.2018. 14:56h

Nekadašnje dječje igralište u Baru na "atomskom skloništu" između Lamela i Spuških zgrada bilo je omiljeno mjesto okupljanja djece i roditelja iz okolnih stambenih zgrada, ali godine nemara onih koji bi trebalo da vode računa o onome što predstavlja potrebu sadržajnijeg i ljepšeg djetinjstva barskih mališana, dovele su do toga da ovo mjesto postane zapušteno, ruinirano i bez svoje prave funkcije, saopštili su iz Koalicije "Bar za 21. vijek":

"Mi, ljudi za 21. vijek, ćemo kada preuzmemo vlast nakon izbora 27. maja srediti igralište u namjeri da djeci obezbijedimo što kvalitetniji prostor za igru i uživanje. Opremićemo igrališta novim, savremenim mobilijarom za djecu, te urediti slobodne površine između zgrada. Zapušteni djelovi zelenih površina preurediće se u igrališta i parkove za naše najmlađe sugrađane. Daćemo mogućnost da naši sugrađani podnose lokalnoj samoupravi zahtjeve za uređenje i izgradnju igrališta u njihovim naseljima. 'Zajedno za djecu' postaće trajna akcija uz podršku i pomoć naših privrednika koji će sa ljudima za 21. vijek ispuniti djetinjstvo naših mališana igrom, radošću i druženjem. Zato, za bolje djetinjstvo naših najmlađih birajte 'Bar za 21. vijek'," navodi se u saopštenju ove koalicije.

Bonus video: