"Sergije Stanić" ekipni pobjednik u sportskom takmičenju

Bivši nastavnik SSŠ “Sergije Stanić” Vojo Ivanović, koji je uručio nagrade, čestitao je školi na uspjehu
53 pregleda 0 komentar(a)
Srednjoškolci sportisti, Foto: Vesko Belojević
Srednjoškolci sportisti, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 21.12.2011. 16:05h

Ekipni pobjednik sportskog takmičenja "Srednjoškolci Podgorici", koje se osmi put organizuje povodom 19. decembra – Dana oslobođenja Glavnog grada, su učenici Srednje stručne škole "Sergije Stanić".

Najboljim srednjoškolcima su u sali "Sergija Stanića" uručene nagrade i pehari.

Prvo mjesto u rukometu osvojile su učenice SSŠ “Sergije Stanić”, a muškoj konkurenciji učenici Gimnazije “Slobodan Škerović”.

Fer-plej nagradu je dobio Zavod za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine

Najbolje odbojkašice i odbojkaši su iz Gimnazije “Slobodan Škerović”, a u fudbalu prvo mjesto osvojila je Gimnazija “25. maj – Tuzi”.

Fer-plej nagradu je dobio Zavod za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine.

Samostalni savjetnik za sport u Sekretarijatu za sport Glavnog grada Rajko Čupić, kazao je da ga raduje iskazana želja i htjenje takmičara, fer-plej i sportsko navijanje.

"Čestitam svim pobjednicima, mada je moje mišljenje da ovdje nema pobjednika, te da su pobjednici svi koji su uzeli učešće i oni koji su pomogli da se takmičari spreme. Učestvovalo je oko 700 takmičara što ovu manifestaciju čini najmasovnijom u Podgorici", istakao je Čupić.

Direktor SSŠ “Sergije Stanić” Zoran Klikovac, rekao je da rezultat koji su učenici te škole postigli ne iznenađuje, pogotovo ako se zna škola ima preko 100 sportista koji su redovni učenici i koji su pojedinačno i u ekipnim sportovima aktivni članovi sportskih kolektiva u državi u gotovo svim selekcijama.

"Škola maksimalno podržava mlade da se aktivno bave sportom i omogućava im da usklade u potpunosti obaveze prema školi sa sportskim obavezama. Rad na časovima fizičkog vaspitanja je visokostručan, pa je i ovaj sportski uspjeh zasluga nastavnika koji su odradili pripreme sa ekipama, da bi rezultat došao sam po sebi", rekao je Klikovac, i najavio da će škola upriličiti zajedničku večeru i druženje u restoranu “Radovče” na kojoj će odati priznanje učenicima za postignuti uspjeh.

Bivši nastavnik SSŠ “Sergije Stanić” Vojo Ivanović, koji je uručio nagrade, čestitao je školi na uspjehu, jer, kako kaže, vidi da nastavlja tradiciju koju je njegova generacija započela.

"Mnogi uspješni sportisti sada treneri, Branko Brnović, Dejan Vukićević, Miodrag Radulović, košarkaš Žarko Paspalj, prošli su kroz ovu školu, a svim učenicima poželio bih da se bave sportom, jer u zdravom tijelu je zdrav duh", istakao je Ivanović.

Bonus video: