Vojvodić traži bonuse za direktore i do 1350 eura

Ako se Savjet saglasi sa Vojvodićevim predlogom urednici programa i rukovodioci moći će da računaju na dodatak do dvije prosječne zarade, a direktori čak do tri
79 pregleda 0 komentar(a)
Savjet RTCG, Rade Vojvodić, Foto: Boris Pejović
Savjet RTCG, Rade Vojvodić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.12.2011. 09:27h

Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Rade Vojvodić zatražio je znatno povećanje zarada vodećih novinara, urednika i direktora Javnog servisa.

Vojvodić je predložio izmjene i dopune nedavno usvojenog Pravilnika o dijelu zarade po osnovu ostvarenih rezultata u radu, kojima je predviđeno nagrađivanje zaposlenih u visini od jedne pa do čak tri neto zarade u RTCG.

Predloženim izmjenama u koje su “Vijesti” imale uvid, a o kojima će Savjet raspravljati, predviđen je stimulans od jedne prosječne neto zarade za autore i voditelje emisija koje se “emituju u udarnom terminu i za RTCG predstavljaju posebnu vrijednost zbog velike gledanosti i slušanosti i interesa javnosti...”.

Prema ranije saopštenim podacima, prosječna zarada u RTCG iznosi oko 450 eura

Ako se Savjet saglasi sa Vojvodićevim predlogom, što je prema saznanjima “Vijesti” pod velikim znakom pitanja, urednici programa i rukovodioci moći će da računaju na dodatak do dvije prosječne zarade, a direktori čak do tri.

“Zavisno od raspoloživih sredstava i radnog učinka koji se periodično procjenjuje”, piše u predloženim izmjenama.

Prema ranije saopštenim podacima, prosječna zarada u RTCG iznosi oko 450 eura, pa bi, ako Savjet da zeleno svjetlo, direktori i pojedini urednici zarađivali više od ministara.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: