U rožajskom naselju pregorjeli elektrouređaji

Ostali su i bez interneta za koji im je objašnjeno da je riječ o većem kvaru za koji u „Telekomu“ ne znaju kada će biti popravljen
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2011. 18:26h

Preko 50 domaćinstava rožajskog naselja Carine od subote ujutru su u medijskoj i komunikacionoj blokadi. Njima su, uslijed jakog udara groma, stradali elektrouređaji, uglavnom kompjuteri, telefoni, televizori, plazme, risiveri.

Ostali su i bez interneta za koji im je objašnjeno da je riječ o većem kvaru za koji u „Telekomu“ ne znaju kada će biti popravljen. Sabahudin Murić ističe da se grmljavina čula u subotu oko devet sati ujutru, te da je bila izuzetno jaka.

“Odjednom je počelo da varniči na sve strane, a iz utičnica je skoro izbijala vatra. Ubrzo je izbacila sklopka i ostali smo bez struje” rekao je Murić. Gotovo totalna šteta je pričinjena na telefonskim, produžnim i drugim kablovima koja su se istopila. “Sreća je što nije došlo do požara i žrtava, ali je za većinu mještana Carina, koji izuzetno teško žive, ovo prevelika šteta. Većina je na rubu egzistencije, a mnogi čak ni socijalu ne primaj” rekao je Murić.

Nakon što sačini spisak oštećenih i približne štete on će se, u ime mještana pisano obratiti Elektrodistribuciji i opštinskoj Komisiji za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

“Dobro bi bilo da bar neko makar djelimično obešteti mještane, naročito ove siromašnije porodice” rekao je Mujo Krasnići. Njemu je oštećena kućna instalacija, stradali su televizor, telefon i uređaji za Ekstra tv.

”Čudno je da sklopka uopšte nije reagovala. Svi imamo „fidove“ sklopke koje bi na neki način trebalo da nam garantuju bezbjednost, ali se to ovog puta nije dogodilo. Interesantno je da su bile ogromne vrijednosti napona, a da „fidova“ sklopka nije reagovala. Te sklopke su očigledno neispravne i neko treba da odgovara, ali kome da se žalimo” rekao je Krasnići.

I domaćinstvo Sinake Šabotića je pretrpljelo manju materijalnu štetu.

“Udar je bio toliki da se kuća tresla, kao da je bomba bačena. Svi smo se, naročito djeca, preplašili. Pretrpljena šteta je velika, a već dva dana nas niko nije obišao niti ponudio pomoć. Nadamo se da će to uskoro učiniti” rekao je Šabotić. Mještani Carina ističu da su iz Elektrodistribucije usmeno obavješteni da oni nijesu u obavezi da nadoknade štetu.

Galerija

Bonus video: