Đački internat u Šavniku: Crno da crnje ne može biti

U Ministarstvu prosvjete su, mimo mišljenja nadzornika, odlučili da što prije poprave krov
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2011. 12:33h

Đaci internata u Šavniku i dalje će živjeti u vlažnim i memljivim prostorijama, iako su nadležni prije više od mjesec ustanovili da ih pod hitno treba iseliti i pronaći im privremeni smještaj.

Nadzornici Zavoda za školstvo obavijestili su prosvjetne vlasti da su zdravlje, ali i bezbjednost osmoro učenika ozbiljno ugroženi zbog krova internata koji godinama prokišnjava.

U Ministarstvu prosvjete, međutim, nijesu odlučili da isele đake zbog “katastrofalnog stanja u internatu”, već su, mimo mišljenja nadzornika, odlučili da što prije poprave krov.

“Sa punom moralnom i stručnom odgovornošću predlažemo vam da preduzmete hitne i vanredne mjere. Po našem mišljenju, potrebno je u cilju obezbjeđenja... zaštite i očuvanja zdravlja učenika... hitno iseliti učenike... i u saradnji sa nadležnim Ministarstvom i lokalnom zajednicom naći odgovarajući privremeni smještaj”, piše u dopisu koji su trojica nadzornika uputila direktoru Zavoda za školstvo Pavlu Goranoviću, a u koji su “Vijesti” imale uvid.

Iz Ministarstva prosvjete, međutim, poručuju da su “adekvatno reagovali”, iako djeca i dalje spavaju u vlažnim sobama u kojima im sa plafona kaplje voda čim počne da pada iole jača kiša.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: