Sportistima Rožaja ni centa od igara na sreću

Od oko 350.000 eura, koliko je bilo u tom budžetu, samo oko 2.000 raspoređeno na dva rožajska kolektiva od kojih jedan praktično i ne postoji
69 pregleda 0 komentar(a)
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.12.2011. 18:54h

Najmanje šest rožajskih sportskih kolektiva razočarano je raspodjelom novca od igara na sreću, od kojeg ni cent nije isplaćen sportskim klubovima u gradu na Ibru. Naročito ih boli što je od oko 350.000 eura, koliko je bilo u tom budžetu, samo oko 2.000 raspoređeno na dva rožajska kolektiva od kojih jedan praktično i ne postoji.

U saopštenju za javnost koje su, u ime ostalih sportskih kolega, potpisali džudo klub ’’Ibar’’, košarkaški klub „Rožaje“, fudbalski klub „Ibar“, stonoteniski klub ’’Ibar’’, kikboks klub „Rožaje“ i odbojkaški klub ’’Ibar’’, stoji da su rožajski sportisti razočarani takvom odlukom komisije koja im je nakon višemjesečnog vijećanja, ipak, nanijela nepravdu.

“Nema riječi koje mogu objasniti postupak i kriterijume komisije koja se bavila dugim vijećanjem i na kraju koja je donijela odluku, koja će vjerujemo samo njima biti jasna, makar kada je riječ o dodjeli sredstava organizacijama i kolektivima iz oblasti razvoja sporta za opštinu Rožaje”, stoji u saopštenju sportskih kolektiva.

“Na udaru su naravno prvo sportski klubovi, koji se postepeno gase, a oni koji su se do sada održali pitanje je dana kada će prestati sa radom. Poodavno raspisani konkurs za raspodjelu dijela sredstava od igara na sreću i čekanje odluke komisije o dodjeli, bila je neka nada za dosta sportskih klubova iz Rožaja.

Nažalost, objavljivanjem rezultata većina je razočarana”, stoji u saopštenju.

Postižu vrhunske rezultate

Od ukupno 350.000 eura koje je komisija raspodijelila za rožajske sportske klubove nije dodijeljen nijedan cent. Samo dvije organizacije su dobile po hiljadu eura, Sportsko - rekreativno društvo gluvih koje se praktično okuplja jednom godišnje i Biciklistički klub „Ahmica“ za koji u gradu niko nije čuo da postoji.

“Novac nije dodijeljen klubovima koji se takmiče i postižu vrhunske rezultate. Oni donose medalje sa međunarodnih turnira, balkanskih, evropskih, pa i svjetskih takmičenja i ni- jedan od njih svojim projektom nije zavrijedio pažnju komisije, koja je jednostavno sve to ignorisala”, stoji u saopštenju.

Rožajski klubovi se pitaju šta je bio kriterijum komisiji koja se rukovodila da ovako ignoriše rožajski sport i sve klubove.

“Tražimo da se odluka o raspodjeli poništi, te da druga komisija, koja će makar malo manje biti pristrasna od ove, izvrši raspodjelu na pravedniji način. Ubijeđeni smo da je bilo i nepotizma, konflikta interesa i ko zna čega još, makar kada su u pitanju klubovi iz Rožaja”, kategorični su predstavnici šest rožajskih sportskih klubova.

Bonus video: