Zemljotres u Pljevljima napravio štetu u okolnim selima

Na dvije kuće Sloba Ćaćića u Ljući ispucali su zidovi, opao malter na više mjesta, iako je kuća napravljena od tvrdog materijala
112 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2011. 18:07h

Zemljotres koji se sinoć oko 18 časova dogodio na području Pljevalja izazvao je paniku među stanovnicima te opštine, a potres je izazvao i manja oštećenja na objektima domaćina u pljevaljskom selu Ljuća i u Kosanici.

TV Vijesti, Boban Obradović

Uslijed potresa pao je plafon u hodniku u Osnovnoj školi “Dušan Ivović” u Kosanici, pa nastava nije izvođena u toj obrazovnoj ustanovi, a đaci ni u srijedu neće pohađati nastavu zbog sanacije oštećenja.

Na dvije kuće Sloba Ćaćića u Ljući ispucali su zidovi, opao malter na više mjesta, iako je kuća napravljena od tvrdog materijala.

„Kada se zemljotres desio, ja i supruga smo bili sami u kući. Kada je jače zatreslo, mi smo izletjeli na vrata. Pri tom smo vidjeli da su neke stvari počele da padaju sa ormara“, rekao je Ćaćić.

Cijelu noć ostali budni

On kaže da se zbog straha do kasno uveče nijesu vraćali u kuću i da su cijelu noć bili budni, jer su se plašili novih potresa. Njegova supruga Jovanka kaže da u prvom momentu kada je zatreslo nije znala o čemu se radi.

„Prvo su mi na pamet pala djeca jer nisam znala gdje se dešava zemljotres, pa sam ih pozvala telefonom. U prvom momentu nisam mogla da ih dobijem. Kasnije mi se iz Podgorice javio unuk i rekao nam gdje je bio potres“, rekla je Ćaćić.

Ćaćići će angažovati stručnjake da procijene štetu i predlože način sanacije oštećenja na kućama.

„Tražiču od stručnjaka da procijene da li je kuća sigurna za stanovanje, jer imam puno unučadi koji mi često dolaze u posjetu“, kaže Ćaćić.

Galerija

Bonus video: