Prevoznici rude: Blokiraćemo put Rožaje-Bar

Iz policije su saopštili da su zabranili prevoz rude cinka sa Kosova do Bara jer se navodno ruda prosipa po kolovozu
182 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2011. 06:15h

Grupa prevoznika iz Rožaja, Podgorice, Bara i Budve, najavila je da će radikalizovati svoj protest i blokirati put između Rožaja i Bara, nakon što niko od nadležnih nije odgovorio na njihov apel.

Prevoznici protestuju zato što su iz saobraćaja, kako su saopštili, bez ikakavog razloga, isključeni njihovi kamioni sa trostranom kipom.

Iz policije su, međutim, saopštili da su zabranili prevoz rude cinka sa Kosova do Bara, vozačima kamiona s trostranim kiperima, jer se navodno ruda prosipa po kolovozu.

“Prinuđeni smo na ovakav potez. Pozivamo Upravu policije da nam objasni po kojem su zakonskom osnovu naši kamioni izbačeni sa ceste već 20 dana", saopštili su.

"Tvrdimo da apsolutno nema nikakve razlike između naših kamiona i kamiona sa kadom koji inače nijesu zaustavljani, jer se ruda prosipa na zadnjoj stranici kamiona. To je i dokazano u Baru, Mojkovcu i Bijelom Polju, a to dokumentujemo i fotografijama koje smo snimili na licu mjesta.”

Prevoznici protestuju zato što su iz saobraćaja, kako su saopštili, bez ikakavog razloga, isključeni njihovi kamioni sa trostranom kipom.

Ovim mjerama koje su preduzete protiv njih, kažu, pogođeno je još nekoliko njihovih kolega.

“Ne možemo da vozimo rudu od čega živimo, iako plaćamo sve obaveze državi, a mogu da voze kamioni iz BiH, Hrvatske i s Kosova. Zbog nemarnosti pojedinaca na čijim se kamionima otvara zadnja stranica, ispaštamo sada svi. Ponavljamo da nema nikakve veze je li kamion trostrani ili sa kadom, jer se ruda prosipa na zadnjoj stranici”, tvrde prevoznici koji su se obratili “Vijestima”.

Bonus video: