Hoćete na krstarenje Mediteranom, od 2012. kruzer kreće iz Kotora

Brod će na svom putovanju poslije ukrcaja u Kotoru obilaziti po istočnom Mediteranu Veneciju, Ankonu, Krf, Santorini, Pirej, Argostoli i u povratku Kotor
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2011. 20:03h

Od idućeg proljeća i naše luke konačno postaju polazne stanice turista koji žele da odmor provedu na palubama najluksuznijih svjetskih putničkih brodova.

Iz barske agencije "Allegra" "Vijestima" je saopšteno da se poznata brodarska kompanija MSC odlučila da Crnu Goru uvrsti u svoje polazne luke za 2012. godinu.

Iz "Allegre" ističu da je to velika stvar za turizam i propagandu Crne Gore i Kotora u svijetu kruzing turizma, te da će poslije godina truda sada našim putnicima biti mnogo lakše i bliže da se odluče za krstarenja "jer je do sada to bilo moguće samo u Dubrovniku ili drugim lukama Mediterana".

"Od sljedeće godine biće moguć ukrcaj naših putnika preko "Allegre" na brod MSC "Armonia" u Kotoru i to svakog četvrtka od 17. maja do četvrtog oktobra 2012. Brod će na svom putovanju poslije ukrcaja u Kotoru obilaziti po istočnom Mediteranu Veneciju, Ankonu, Krf, Santorini, Pirej, Argostoli i u povratku Kotor", rekao je vlasnik agencije Mihailo Vukić.

Brod na svojih devet paluba ima mnogobrojne sadržaje za cjelodnevni provod, uključujući i dva bazena, otvorene sportske terene, rekreacijski klub, teatar sa 600 sjedišta i diskoteku

"Ističem da je ovo velika stvar za cijelu regiju, ne samo za naš turizam. Svakog mjeseca van sezone mi na luksuzna krstarenja istočnim i zapadnim Meditranom šaljemo grupe od po najmanje 40 turista, koji organizovano putuju u Đenovu ili Savonu u Italiji da bi se tamo ukrcali na kruzere. Posebno je važno što će u Kotor sada na bording dolaziti i turisti iz zemalja regiona, što povlači za sobom nove prihode i domaćim prevoznicima, ugostiteljima, hotelijerima, davaocima najrazličitijih usluga u turizmu", kazao je Vukić.

Brod “MSC Armonia” sagrađen je 2001. u francuskom brodogradilištu Sen Nazar, dugačak je 251 a širok 28 metara. Kapacitet mu je maksimalno 2.087 putnika u 777 kabina, o kojima brine oko 760 članova posade.

Na svojih devet paluba ima mnogobrojne sadržaje za cjelodnevni provod, uključujući i dva bazena, otvorene sportske terene, rekreacijski klub, teatar sa 600 sjedišta i diskoteku, raznovrsne restorane i kockarnicu.

Bonus video: