Vatrogasci dobili kacige sa hendsfri vezom

Služba planira i nabavku specijalne spasilačke opreme za izvlačenje iz kanjona i za spašavanje iz ruševina
0 komentar(a)
vatrogasci, Foto: V. Belojević
vatrogasci, Foto: V. Belojević
Ažurirano: 12.12.2011. 14:29h

Pripadnici službe zaštite i spašavanja u Podgorici dobili su dvije nove vrste uniformi, a završena je i tenderska procedura nabavke dva vozila za gašenje požara na otvorenom, kazao je komandir te službe Radomir Pješčić.

On je rekao da su po završetku procedure za tendersku nabavku, nabavili dvije uniforme, od kojih je jedna radna a druga specijalna za gašenje požara na otvorenom prostoru.

„Radna uniforma je izrađena u farici Karalić iz Kruševca, veoma je kvalitetna i sastoji se iz jakne sa uloškom i dva para pantalona, kao i majice i kape sa amblemima Službe zaštite“, naveo je Pješčić u saopštenju za javnost.

Specijalna vatrootporna uniforma nabavljena je iz Austrije, proizvođača TEXPORT.

Služba je nabavila radne cipele i specijalne vatrogasne čizme.

Vatrogasni šljemovi biće sa dva vizira, baterijskom lampom, opremom za hand-free prilikom rada sa radio vezom, kao i sa opremom za kačenje maski za izolacione aparate.

On je najavio da Služba planira i nabavku specijalne spasilačke opreme za izvlačenje iz kanjona i za spašavanje iz ruševina.“Ta oprema će se zbog veoma velike cijene nabavljati u etapama“.

Pješčić je podsjetio da su ove godine edukovali školsku omladinu osnovnih škola, djecu od šestog do osmog razreda, kao i nastavno osoblje, kao i da je tu obuku prošlo više od 3.3 hiljada polaznika.

Bonus video: