Otvoren prvi Novogodišnji sajam u Budvi

Rađenović: Moramo pohvaliti inicijativu Jadranskog sajma koji nastoji da kalendar sajmova u našem gradu bude sve atraktivniji, obimniji i sve bolji
0 komentar(a)
Novogodišnji sajam, Budva, Foto: Vuk Lajović
Novogodišnji sajam, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.12.2011. 14:06h

Novogodišnji sajam, prva sajamska manifestacija takve vrste ikada održana u Budvi, svečano je otvoren na budvanskom Jadranskom sajamu, a posjetioci će u narednih mjesec dana, do polovine januara, imati prilike da, osim dobre ponude, vide i brojne kulturno, zabavne manifestacije, te prezentacije.

Navodeći da je ovo prvi put da se organizuje u Budvi, izvršni direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković uvjeren je da će Novogodišnji sajam ispuniti očekivanja kako organizatora, tako i izlagača, te da će svi ostvariti pozitivne komeracijalne efekte.

Otvarajući sajam direktorka Turističke organizacije Budve Jelena Rađenović istakla je da je sajam dobar uvod u predstojeća novogodišnja dešavanja u Budvi.

"Moramo pohvaliti inicijativu Jadranskog sajma koji nastoji da kalendar sajmova u našem gradu bude sve atraktivniji, obimniji i sve bolji. Ovaj Novogodišnji sajam kao novina na kalendaru sajamskih manifestacija doprinijeće da se ova novogodišnja atmosfrea u Budvi još ranije počne osjećati. Svakako će učiniti da turistička ponuda naše opštine bude još interesatnija", kazala je Rađenovićeva.

Ona je dodala da je Budva prepoznata kao centar dešavanja, centar okupljanja, te da će i sajam biti mjesto okupljanja u narednih mjesec dana.

"Ovo na neki način predstavlja uvod u kompletnu novogodišnju priču, jer smo se i ove godine u saradnji sa Opštinom potrudili da program javnog dočeka na starogradskom trgu bude više nego interesantan, a naši privrednici i hotelijeri su doprinijeli da se već sada o Budvi priča samo u superlativu, kako u regionu, tako i šire.

Vjerujem da ćemo tokom novogodišnjih praznika biti najsposjećenija opština, te i u narednom periodu ostati grad najboljeg provoda. Ovu sajamsku manifestaciju smo prepoznali kao nešto što je više nego potrebno našem gradu", zaključila je Rađenovićeva.

Poseban dio sajma svakako je onaj posvećen mališanima. Tako je dvije sajamske hale smješten veliki lun park, a mališane do polovine janura očekuju brojna dešavanja na sajmu.

Bonus video: