Krivokapić: Navikavajte djecu na različitosti

On je ocijenio da građani Crne Gore u 21. vijeku sve više razvijaju svijest o svojim, ali i o pravima drugih
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2011. 19:32h

Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić apelovao je danas na građane Crne Gore da vaspitavanjem i obrazovanjem navikavaju svoju djecu na sve oblike bogatstva različitosti u njoj.Krivokapić je, povodom 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, kazao da je Crna Gora u regionu i međunarodnoj zajednici odavno prepoznata kao država multikulturološkog sklada i suživota. „Svi njeni građani su mnogo puta kroz istoriju dokazali da su, uz slobodarstvo i antifašizam, oprijedeljeni za odbranu najranjivijih – žena i djece, siromašnih, izbjeglih i raseljenih“, naveo je predsjednik parlamenta.

Svi da promovišu ljudska pravaOn je ocijenio da građani Crne Gore u 21. vijeku sve više razvijaju svijest o svojim, ali i o pravima drugih.

Krivokapić vjeruje da je tome doprinio i rad najviše zakonodavne institucije u državi, Skupština Crne Gore, ali i brojne aktivnosti državnih institucija i organa, predstavnika međunarodnih organizacija, kao i civilni sektor.

„Na Međunarodni dan ljudskih prava apelujem na sve građane Crne Gore da i dalje vaspitavanjem i obrazovanjem navikavamo našu djecu na sve oblike bogatstva različitosti u našoj državi“, naveo je on.Krivokapić je dodao da u promovisanju ljudskih prava svi treba da učestvuju, kako predstavnici državnih institucija, tako i svi ostali segmenti crnogorskog društvenog života.

Galerija

Bonus video: