Cimbaljević se zahvalio Hilari Klinton

Cimbaljević smatra da njen govor predstavlja snažnu podršku i podsticaj LGBT zajednicama i aktivistima na terenu u cijelom svijetu
0 komentar(a)
Zdravko Cimbaljević, Foto: Luka Zeković
Zdravko Cimbaljević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.12.2011. 17:13h

Forum Progres uputio je američkom ambasadoru u Podgorici, Sju Kej Braun, pismo zahvalnosti zbog ukupnih napora administracije te zemlje na polju suzbijanja homofobije i boljeg poštovanja ljudskih prava LGBT osoba u svijetu.

Direktor LGBT Foruma, Zdravko Cimbaljević, pohvalio je politički i praktički značaj govora američkog državnog sekretara Hilari Klinton, koji je održan u Ujedinjenim nacijama u Ženevi 6. decembra.

Cimbaljević smatra da njen govor predstavlja snažnu podršku i podsticaj LGBT zajednicama i aktivistima na terenu u cijelom svijetu.

„Američka državna sekretarka Hilari Klinton, osvrćući se na probleme sa kojima se LGBT zajednica suočava u svijetu, prepoznala je njihova prava kao nedjeljivi dio ukupnih ljudskih prava i najavila konkretnije korake američke Vlade u cilju poboljšanja njihovih poboljšanja", piše u saopštenju koje je dostavljeno agenciji MINA.

Klinton je, navodi se u saopštenju, naglasila da će administracija predsjednika SAD, Baraka Obame, pripremiti poseban priručnik za sve američke ambasade u svijetu sa jasnim preporukama i smijernicama kako treba podržati i promovisati LGBT prava u zemljama gdje je američka diplomatija prisutna

Bonus video: