Kako su Tivćani oprostili Manku

U kulturno- zabavnom programu su učestvovali gotovo svi koji su u proteklih pet godina dobijali donacije od Porto Montenegra kroz programe „podrške lokalnoj zajednici“
131 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2011. 14:04h

Uz zvuk kucanja čaša, niko nije u srijedu veče u Tivtu pominjao izjave vlasnika „Porto Montenegra“ Pitera Manka zbog kojih je nedavno pokrenuta procedura da mu se oduzime status počasnog Tivćanina.

Na priredbi „Veče sa prijateljima“ koju je kompanija „Adriatic Marinas – Porto Montenegro“, priredila u svojoj upravnoj zgradi, govorilo se samo o prijateljstvu.

Sindikalci na broju

"Gospodin Mank je prepoznao značaj koji ima ulaganje u mladi kadar"
Manku oduzme počasni status

Oni su do skoro bili ljuti jer je Mank, opisujući kako je 2007. kupio vojno brodogradilište Arsenal, rekao "Toronto Lifeu" da ga je gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš tada ostavio nasamo sa "šest krupnih brodogradilišnih radnika" koji nisu bili prijateljski nastrojeni prema njemu.

Mank je kazao i da su mu oni ličili na "bandu Kiprana iz prošlog vijeka", kao i da je "vrlo teško metalcu-radniku brodogradilišta iz Tivta objasniti što je Sent Trope ili Porto Fino, kada on nikada ni jahtu vidio nije"

Nadahnut govor studenta

Student pete godine Medicinskog fakulteta u Foči, Kotoranin Boris Maslovski, jedan od nekoliko preostalih korisnika Mankovog programa stipendiranja iz 2006. godine, zahvalio se kanadskom bogatašu.

„Gospodin Piter Mank kao jedan od brojnih stranih investitora koji su odabrali Crnu Goru kao mjesto svojih ulaganja, nije imao ni najmanju obavezu da pomaže nas studente. Međutim, kao veliki humanista i filantrop, gospodin Mank je prepoznao značaj koji ima ulaganje u mladi kadar."

Korlet: Veoma smo zahvalni

Zvanice je u istom duhu pozdravio izvršni direktor „Adriatic Marinasa“ Oliver Korlet.

Građani su prihvatili projekat 'Porto Montenegro', neki su u njemu našli zaposlenje, drugi ga ističu i njime se ponose

Uslijedio je kulturno zabavni program u kome su učestvovali gotovo svi koji su u proteklih pet godina dobijali donacije od „Porto Montenegra“ kroz programe „podrške lokalnoj zajednici“, ka i kompanije – GPD „Tivat“, djeca iz vrtića „Bambi“, učenici Muzičke škole Tivat i KUD „Boka“.

Građani se ponose

Zahvalnost „Porto Montenegru“ za donacije pokazale su predsjednica NVO „Evropski dom“ Marijana Mišić-Škanata za podršku izgradnji Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i dr Dragana Francesković, načelnica porodilišta u Opštoj bolnici Kotor.

Potpredsjednik tivatske Opštine Ilija Janović je naglasio da „Porto Montenegro“ svakodnevno dobija potvrdu „povjerenja koje se svjedoči između nas – lokalne zajednice i vaše kompanije“.

„Svjedoci smo da su građani prihvatili projekat 'Porto Montenegro', neki su u njemu našli zaposlenje, drugi ga ističu i njime se ponose, a nadam se da ćemo i mi i vi znati to cijeniti i uvažavati“, rekao je Janović.

Među zvanicama na koktelu bila su i mnoga poznata lica poput vlasnika „Cijevne komerc“ Danila Petrovića, glavnog urednika „Portala analitika“ Draška Đuranovića i njegovog kolege sa „Antene M“ Darka Šukovića.

Galerija

Bonus video: