Josif Lazović preživio udar od 35.000 volti

"Priključen sam na infuzije i osjećam neprekidnu mučninu. Inače tijelo mi je u melemima i zavojima"
114 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2011. 09:08h

Josif Lazović (48) radnik Elektroprenosa Crne Gore koji je u utorak teže povrijeđen od strujnog udara u trafostanici na Ribarevinama, oporavlja se na hirurškom odjeljenju Opšte bolnice u Bijelom Polju.

Načelnik odjeljenja hirurg Duško Miladinović saopštio je "Vijestima" da je pacijent zadobio opekotine trećeg stepena i da je trenutno van životne opasnosti.

"Njegovo zdravstveno stanje trenutno je stabilno", kazao je dr Miladinović.

Lazović pored čije smo bolesničke postelje zatekli suprugu Ljilju jedva razgovijetnim glasom ispričao je za "Vijesti" da se uopšte ne sjeća trenutka kada je sudbina mogla surovo da se poigra sa njegovim životom.

"Bila sam na radnom mjestu u hotelu "Bijela rada" kada mi je upravnik Suad Pilica oprezno saopštio da je Josif povrijeđen na radnom mjestu u trafo-stanici. Noge su mi se odsjekle"

On je rekao da je jutros s mukom ustao da pođe do toaleta jer mu ne dozvoljavaju bolovi od opekotina koje je zadobio po čitavom tijelu i licu.

"Priključen sam na infuzije i osjećam neprekidnu mučninu. Inače tijelo mi je u melemima i zavojima", dodao je on.

Njegova supruga je ispričala kako je saznala da joj je muž povrijeđen.

"Bila sam na radnom mjestu u hotelu "Bijela rada" kada mi je upravnik Suad Pilica oprezno saopštio da je Josif povrijeđen na radnom mjestu u trafo-stanici. Noge su mi se odsjekle. Ni sama ne znam kako sam uspjela da stignem do bolnice", ispričala je supruga povrijeđenog radnika, dodajući da će jučerašnji dan slaviti.

Bubanja u beranskoj bolnici zbog šoka

Šef trafo-stanice na Ribarevinama Tomislav Petrović potvrdio je "Vijestima" da se incident desio u 15.46 časova i da je povrijeđen dežurni radnik, pogonski električar Josif Lazović.

"Lazović blizu 20 godina radi na ovom objektu i imao je zadatak da obezbijedi mjesto rada ekipi Elektrodistribucije koja je radila na zamjeni transformatora 35/10 kilovolti, koji je istoga dana oko 10.25 časova ispao iz pogona zbog kvara", kazao je Petrović.

On je rekao da će istražne radnje koje su odmah preduzete od strane nadlažnih utvrditi kako je došlo do Lazovićevog povređivanja.

"Dok se ne saslušaju Lazović i kolega Bubanja koji je bio sa njim u tom momentu ne može se dati neka zvanična ocjena. I nače u konkretnom slučaju, riječ je o redovnom postupku obezbijeđenja mjesta rada i dobili su zadatak iz opisa njihovog radnog mjesta. Šta se desilo da Lazović dodje u kontakt sa električnim lukom od 35.000 volti utvrdiće se nakon istrage. Bubanja je doživio stres i istog momenta kada se desio incident pozvao me na mobilni telefon. Zbog šoka on je preventivno smješten u beransku bolnicu gdje je pod kontrolom ljekara. Prilikom incidenta uspio je da pozove u pomoć ekipu Elektrodistribucije, koja je juče zamijenila pokvareni transformator, i da zajednički izvuku Lazovića i ukažu mu prvu pomoć, a zatim pozovu hitnu službu", kazao je Petrović.

Galerija

Bonus video: