Plav: Svi koji ne plaćaju vodu i čistoću idu na sud

Direktor Mehmed Đonbaljaj kazao je „Vijestima“ da se više nije moglo tolerisati neplaćanje računa
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2011. 18:30h

Zbog dugogodišnjih problema sa neplatišama za vodu i čistoću, JP za komunalnu i stambenu djelatnost Plav odlučilo se da svoja potraživanja naplati sudskim putem.

To je, kako su objasnili u tom preduzeću, bilo neophodno kako bi donekle popravili veoma loše finansijsko stanje na računu.

Iz Komunalnog preduzeća su poručili da su platu za februar primili tek nedavno, te da doprinosi nijesu uplaćivani već pet godina, a što bi se boljom naplatom usluga bar malo ublažilo.

Direktor Mehmed Đonbaljaj kazao je „Vijestima“ da se više nije moglo tolerisati neplaćanje računa, te da su bili primorani da preko suda zatraže svoja potraživanja od građana.

„Što se tiče naplate po mjesnim centrima, u Plavu je najbolje stanje, ali velika neplaćanja vode i čistoće imamo u Gusinju i Murini, gdje taj procenat iznosi i više od 80 odsto. Imajući u vidu takvo stanje (ne)plaćanja, krenuli smo sa sudskim postupcima prema građanima, koji više od godinu dana nijesu izmiri svoje obaveze“, kazao je Đonbaljaj.

Đonbaljaj

On je apelovao na građane, da imaju u vidu težak položaj preduzeća i da svoje račune na vrijeme izmiruju, kako bi izbjegli sudske troškove, samim tim radili na dobrobit cijele zajednice.

„Naše cijene za čistoću na mjesečnom nivou za jednu porodicu iznose svega 3,5 eura, dok je kubik vode 0,20 eura. Radi se o računima koji, po oba osnova, za jedno domaćinstvo na mjesečnom nivou ne prelaze deset eura“, kazao je Đonbaljaj.

Oprema vrijedna 70.000 eura za hlorisanje vode stigla je prije neki dan, a Đonbaljaj je kazao da je to preduzeće, pored teške situacije, uz pomoć Opštine kupilo najsavremeniju opremu za hlorisanje vode, što će skinuti svaku sumnju u kvalitet vode na teritoriji te opštine.

„Radi se o hlorinatorskim sistemima koji će biti postavljeni u Plavu, Gusinju i Murini. Ovaj sistem ne koristi hlor, koji ima i štetne osobine, već oprema radi na bazi soli, što će skinuti svaku sumnju da voda u sva tri mjesna centra nije ispravna.

Nakon montaže opreme, koja će se završena ovih dana, plavska opština će imati najkvalitetniju i najzdraviju vodu za piće“, kazao je Đonbaljaj.

Galerija

Bonus video: