Radojka Rutović ostaje, stiže pola TV IN

Lana Sekulić će biti vršilac dužnosti glavne urednice Drugog programa do raspisivanja konkursa na kome će biti izabrana
125 pregleda 1 komentar(a)
Radojka Rutović, Foto: Arhiva Vijesti
Radojka Rutović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.12.2011. 08:32h

Direktorka Televizije Crne Gore Radojka Rutović i ubuduće će obavljati tu funkciju, potvrdio je “Vijestima” generalni direktor Javnog servisa Rade Vojvodić.

Vojvodić, koji je u četvrtak zvanično stupio na dužnost, objelodanio je da je smijenio dosadašnju direktorku marketinga Dunju Zeković zbog loših rezultata.

Nova direktorica je Gordana Simonović, koja je i do sada radila u marketing službi RTCG.

"Marketing RTCG ravan je užasu... samoubistvu. Zatekao sam dosta nenaplaćenih potraživanja. Ja sam odlučio da smijenim dosadašnju direktorku", kazao je Vojvodić “Vijestima”.

On je potvrdio da je smijenjen i glavni urednik Drugog programa Miroslav Radojević i da će od ponedjeljka tu dužnost obavljati Lana Sekulić, dosadašnja urednica Zabavnog programa TV IN.

Konkurs za urednike

Sekulićka će biti vršilac dužnosti glavne urednice Drugog programa do raspisivanja konkursa na kome će biti izabrana.

Vojvodić je kazao da su odluku da smijene Radojevića zajedno donijeli on i direktorica Rutović, na osnovu nedavno objavljenih, kako je ocijenio, katastrofalnih rezultata javnog mnjenja.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama “Vijesti”, biće smijenjen i dosadašnji urednik Sportskog programa Maksim Živaljević.

"Raspisaćemo konkurs za glavne urednike Prvog i Drugog programa TVCG i Radija 98. Dezinformacije su da je Vukovićka smijenjena", kazao je Vojvodić.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama “Vijesti”, biće smijenjen i dosadašnji urednik Sportskog programa Maksim Živaljević.

“Vijestima” je potvrđeno da bi čelnici RTCG na toj funkciji rado vidjeli dugogodišnjeg sportskog novinara i aktuelnog predsjednika Sindikata Branka Vujisića, ali da on, navodno, nema odgovarajuću stručnu spremu, pa je neizvjesno ko bi mogao da zamijeni Živaljevića.

I "Robin Hud" na TVCG

Spekuliše se da će sportsku redakciju pojačati novinar TV IN Nebojša Šofranac, koji je nekada takođe radio na Trećem programu.

Sa Vojvodićem, doskorašnjim direktorom i glavnim urednikom TV IN, koji je prije 10-ak godina bio urednik tadašnjeg Trećeg programa, u državnu televiziju vratiće se i bivši novinari RTCG Ivan Maksimović i Dragiša Dedić.

Maksimović i Dedić su novinari zabavnog, odnosno sportskog programa u TV IN.

Vojvodić je ranije saopštio da će se emisija novinara TV IN Darka Ivanovića Skočka “Robin Hud” od polovine decembra emitovati na TVCG.

On je prije nekoliko dana kazao da će RTCG morati da se oslobodi viška od oko 350 zaposlenih, a već prvog dana Vojvodićevog mandata bez posla je ostalo 60-ak honoraraca.

Bonus video: