Bijelo Polje: Nizom aktivnosti obilježen dan osoba sa invaliditetom

U kulturno-zabavnom programu nastupila su djeca,volonteri i asistenti iz Udruženja roditelja,djeca i mladi iz dnevnog centra „Tisa“
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2011. 12:33h

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježen je i na sjeveru Crne Gore.

Pored kulturno-zabavnog programa uz učešće djece i mladih sa smetnjama u razvoju,okruglog stola sa predstavnicima opštine i organizacija koalicije OSI, održana je manifestaciona šetnje centrom grada.

Manifestaciju su organizovali Udruženje roditelja „Oaza“ i Opštinsko udruženje multiple skleroze, a pripremu programa podržali UNICEF, Fond za aktivno građanstvo iz Podgorice, SO Bijelo Polje i Centar za djelatnosti kulture.

U kulturno-zabavnom programu nastupila su djeca,volonteri i asistenti iz Udruženja roditelja,djeca i mladi iz dnevnog centra „Tisa“ sa učesnicima iz OŠ“Marko Miljanov“i mladi iz Organizacije slijepih za Bijelo Polje i Mojkovac.

Predsjednica Udrženja roditelja Nejra Mekić navela je da je Generalna Skupština UN 1992.godine usvojila Rezoluciju kojom su zemlje potpisnice preuzele obavezu da na taj dan podignu svoj glas radi podsjećanja cijelog društva da je pitanje invalidnosti pitanje osnovnih ljudskih prava, a ne humanizma i milosrđa.

Galerija

Bonus video: