Gradnja kolektora kao zidanje Skadra na Bojani: Turiste dočekuju raskopani putevi i građevinski otpad na rivijeri

Rok je, prema objašnjenju iz lokalne uprave produžen zbog “zahtjeve iz mjesnih zajednica duž rivijere i naših komunalnih preduzeća za dodatnim radovima koji nisu bili prvobotno planirani, a čemu se izašlo u susret”
159 pregleda 2 komentar(a)
Herceg Novi šetalište, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi šetalište, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.05.2018. 12:14h

Iako je iz lokalne uprave bilo čvrstog uvjeravanja da će radovi na završetku šetališta i hercegnovske rivijere biti završeni do 1. maja, prve truriste dočekali su raskopani putevi, građevinski materijal pored puta, i opšti nered.

Podsjećamo da je zbog radova na novoj kanalizacionoj i vodovodnoj mreži i izgradnji priključaka raskopan “donji” put uz obalu, polomljeni parapeti i oštećena javna rasvjeta. Kako je saopšteno iz lokalne uprave “bez namjere za pravdanjem, podsjećaju da je do produžetka roka došlo zbog mnogo kišnih dana u martu sa izuzetno obilnim padavinama, ali i jakim vjetrom i talasima, kada je i oštećen veliki dio morske obale”.

Rok je, prema objašnjenju iz lokalne uprave produžen zbog “zahtjeve iz mjesnih zajednica duž rivijere i naših komunalnih preduzeća za dodatnim radovima koji nisu bili prvobotno planirani, a čemu se izašlo u susret”.

Navode da su postavljene nove podzemne instalacije za javnu rasvjetu u dužini skoro tri kilometra, kao i popravljeni parapet zidova u dužini duplo većoj od prvobitno procijenjenih 700 metara.

Iz lokalne uprave tvrde da je priobalni put na hercegnovskoj rivijeri spreman za asfaltiranje, ali da zbog već ugovorenih poslova podizvođač Carinvest “neće moći da bude u Herceg Novom prije 10. maja”, ali da će radove završiti do 20. maja.

“Želimo da vjerujemo da će svi radovi biti završeni do kraja maja i da neće biti više iznenađenja. Prethodna opštinska garnitura nije bila u stanju ni da raskine ugovor niti da unaprijedi izvođenje radova”, poručili su iz lokalne uprave.

Podsjećamo da projekat izgradnje kolektorske mreže, čija je ukupna vrijednost preko 31 milion eura, podrazumijeva izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže duge 33 kilometra, 11 pumpnih postrojenja, podmorski ispust i fabriku za preradu otpadnih voda u Meljinama. Radovi su počeli prije šest godina i trebalo je da budu završeni za godinu i po. Do sada je rok probijan nekoliko puta, a iz lokalne uprave su prije dva mjeseca tvrdili da će biti završen do početka maja. Izvođači radova su turske kompanije kompanije Ćeltikćoglu i Mas gintaš sa podizvođačima.

Bonus video: