Na Ribarevinama počela izgradnja zgrade za penzionere

Zgrada za penzionere koštaće 175.000 eura, a gradiće se uz učešće lokalne uprave, Ministarstva rada i socijalnog staranja i Fonda PIO
93 pregleda 0 komentar(a)
Kamen temeljac, Zgrada Ribarevine, Foto: Beća Čoković
Kamen temeljac, Zgrada Ribarevine, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 30.11.2011. 17:51h

Predsjednik Opštine Aleksandar Žurić i ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović su na Ribarevinama položili kamen-temeljac za izgradnju zgrade za penzionere.

Budući stambeni objekat za penzionere, prema Žurićevim riječima, biće završen za godinu, a nosilac posla je Opština Bijelo Polje sa partnerima Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Fondom PIO a raspolagaće sa deset stambenih jedinica za isto toliko penzionerskih porodica.

Stambeni objekat za penzionere na Ribarevinama, kako je najavljeno prilikom potpisivanja Sporazuma za izgradnju 7. septembra, koštaće 175.000 eura, a gradiće se uz učešće lokalne uprave, Ministarstva rada i socijalnog staranja i Fonda PIO sa po 50.000 eura i lokalnog Udruženja penzionera sa 25.000.

Numanović je rezimirajući svoju radnu posjetu Bijelom Polju istakao da je mlada i osvježena lokalna uprava sa puno elana krenula u realizaciju najvećih infrastrukturnih projekata.

" Tu se prevashodno podrazumijeva obilaznica koja treba da se završi do kraja godine, izgradnja Doma zdravlja, a tim velikim projektima treba dodati i put Slijepač most –Tomaševo –Pavino Polje.

U narednoj godini se očekuje realan budžet, a ono što je neophodno to je izgradnja dva dječja vrtića, adaptacija nekih školskih objekata, izgradnja gradskog mosta u Nikoljcu" istakao je Numanović.

On je naveo da treba biti realan i pokušati zajedno sa lokalnom upravom zadržati postojeća radna mjesta, što je kako je rekao, u krajnjem i cilj tokom iduće godine.

- Siguran sam da ćemo zajedno sa lokalnom upravom i kroz razvoj malih i srednjih preduzeća otvoriti značajan broj radnih mjesta. I današnjim činom polaganja kamena-temeljca država u saradnji sa lokalnim samoupravama pokazuje pozitivan odnos prema ovoj populaciji. Prije godinu smo u Bijelom Polju otvorili prelijepi Dom za stare i time pokazali brigu za stare osobe . Siguran sam da ćemo i u narednoj godini krenuti sa tom dinamikom i na ovom prostoru napraviti još jednu ili dvije zgrade i time pokušati da zbrinemo porodice iz kategorije socijalno najugroženijih – istakao je Numanović.

Žurić je podsjetio da je u toku završetak nekoliko kapitalnih investicija koje će označiti mnogo bolji poslovni ambijent i uslove za život svih građana Bijelog Polja.

" Projekat koji se danas započinje je dokaz da se osim kapitalnih bavimo i nizom manjih, ali ne manje značajnih, koji tretiraju samo određene segmente našeg društva" kazao je Žurić.

Bonus video: