Vojvodić na čelu RTCG za platu od 1.900 eura

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) moraće da podigne kredit od više miliona eura kako bi se oslobodila viška od nekoliko stotina zaposlenih
0 komentar(a)
Rade Vojvodić, Foto: Luka Zeković
Rade Vojvodić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.11.2011. 13:45h

Savjet RTCG potpisao je Ugovor o radu sa novim generalnim direktorom Radem Vojvodićem.

Za ugovor sa Vojvodićem glasali su svi članovi Savjeta.

Vojvodiću je garantovana plata od oko 1900 eura i sastojaće se od osnovne zarade (oko 600 eura) i 3 prosječne zarade u RTCG (460 eura).

To je skoro upola manje od 3.600 eura, koliko je primao bivši generalni direktor Branko Vojičić.

Diže kredit da isplati višak radnika

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) moraće da podigne kredit od više miliona eura kako bi se oslobodila viška od nekoliko stotina zaposlenih .

“Podići ćemo kredit, jedino tako možemo da uradimo socijalni program”, kazao je Vojvodić, koji će zvanično stupiti na dužnost 1. decembra.

Prije nego što je izabran za nasljednika Branka Vojičića, dosadašnji direktor i glavni urednik TV IN, kazao je članovima Savjeta da mu je premijer Igor Lukšić obećao da će država finansijski pomoći RTCG, istakavši da opstanak RTCG nije moguć bez digitalizacije i smanjenja broja zaposlenih.

Iz Vlade u proteklih više od mjesec dana nijesu odgovorili na pitanje “Vijesti” da li će država ponovo zavući ruku u džep građana zarad RTCG.

Izvori “Vijesti” dobro upućeni u dešavanja u RTCG, međutim, navode da je Lukšić prije nekoliko dana kazao Vojvodiću da otpremnine neće biti isplaćene iz državne kase.

Bonus video: