Ko kaže da je kriza? Crnogorci za najluđu noć daju i 2.000 eura

Interesovanje za doček Nove godine u inostranstvu isto kao i prethodnih godina, dok je primjetno više onih koji se odlučuju za atraktivnije destinacije – Dubai, Egipat, Brazil...
61 pregleda 0 komentar(a)
nova godina, Foto: Shutterstock.com
nova godina, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 28.11.2011. 18:17h

Mada nas mjesec dijeli od Nove godine veliki broj građana već je rezervisao aranžmane i tu noć dočekaće u svjetskim metropolama, uvjeravaju iz podgoričkih turističkih agencija.

Tako da, dok će se dio građana odlučiti da novogodišnje praznike provede kod kuće, ima i onih koji su spremni da za novogodišnja putovanja izdvoje od 200 do 2.000 eura.

U turističkim agencijama kažu da je interesovanje za doček Nove godine u inostranstvu isto kao i prethodnih godina, dok je primjetno više onih koji se odlučuju za atraktivnije destinacije – Dubai, Egipat, Brazil...

Interesovanje građana, kako su kazali u Agenciji „Galileo” je veliko, što potvrđuje to da je već oko 60 odsto aranžmana rezervisano.

"I dalje za Crnogorce je najatraktivniji doček Nove godine u nekom od evropskih gradova. Tako, uključujći prevoz autobusom, sedmodnevni boravak u Istanbulu košta 250, šestodnevni u Atini 240, a u Pragu 260 eura, dok pet dana možete provesti u Ohridu za 120 eura", naveo je izvršni direktor agencije „Galileo” Srđan Kovačević.

On je dodao da šestodnevni novogodišnji aranžman za Rim, Napulj i Firencu, brodom i autobusom košta 325 eura, dok je kao posebno zanimljive izdvojio čarter letove petodnevne aranžmane za Siciliju po cijeni od 415, i šestodnevni za Istanbul od 399 eura.

Sve više je, prema njegovim riječima, građana koji se odlučuju i za atraktivnije destinacije poput Kube, gdje je za 16 dana boravka potrebno izdvojiti dvije hiljade eura.

U Agenciji “Milenijum” najveći broj novogodišnjih aranžmana rezervisano je za putovanje u Beč i Istanbul.

"Interesovanje građana je veliko, ne samo za doček Nove godine već i za zimovanja, posebno na Kopaoniku, Zlatiboru i Jahorini", kazala je direktorica Lidija Mandić.

Novogodišnji praznici, putem te agencije, mogu se provesti u Rimu za 480, odnosno Beču za 475 eura uključujući avionski prevoz, dok šestodnevni novogodišnji aranžman u Istanbulu staje 450 eura.

"Građani skromnije platežne moći novogodišnje praznike mogu provesti u Ohridu, gdje petodnevni aražman uključujući svečani doček 31. i 1. januara iznosi 190 eura. Takođe, u ponudi su i Tunis, Egibat, Dubai po cijeni od 299 do 699 eura", kazala je Mandić.

Za putovanje tokom novogodišnjih praznika građani su počeli da se informišu i u agenciji “Grand”, a kako ističu tek tokom decembra očekuje se najveće interesovanje.

"Veliki broj građana odlučuje se da Novu godinu dočeka u Parizu, a potom i Rimu, dok ima i onih koji se odlučuju za destinacije poput Brazila, Dubaia, Argentine", naveli su iz te agencije.

Oni su kazali da se novogodišnji aranžmani kreću od 460 eura, koliko je potrebno izdvojiti za boravak u Rimu, 580 u Parizu, pa do Brazila, Argentine ili Južne Amerike gdje desetodnevni aranžmani koštaju 2.299 eura.

Crnogorci idu i na put oko svijeta

Ukoliko su novogodišnji praznici pravo vrijeme da krenete na put oko svijeta, za to putovanje potrebno je izdvojiti 5.790 eura.

"Putovanje traje 28 dana, tokom kojih ste u prilici da između ostalog obiđete London, Hongkong, Sidnej, krstarite Pacifikom, posjetite ostrva Nove Kaledonije, Lojalti ostrva, Republiku Vanuatu, Ostrvo borova, Honolulu, Los Anđeles, Njujork", kazali su iz agencije “Galileo”, potvrdivši da ima Crnogoraca koji namjeravaju da pođu na takvo putovanje.

Bonus video: