Stanari: "Čelebić" šalje pauk da bismo kupili garaže

Čelebić je napravio silne garaže, 1,1 po stanu da ne bi plaćao komunalije opštini, a naplaćivao je garaže 12.000 eura, kaže stanar
403 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.11.2011. 17:52h

Stanari City kvarta, građevinske firme „Čelebić” optužili su tu firmu da pokušava da im proda parking mjesta u podzemnim garažama, tako što svakodnevno „šalje pauk vozilo” koje uklanja njihove automobile ispred zgrada.

Kako su kazali “Vijestima” stanari koji parkiraju vozila ispred zgrada u slijepoj i neprometnoj ulici ne smetaju nikome osim “Čelebićevom džepu”.

Naime, neki kupci stanova nijesu željeli ili nijesu imali novca da po cijeni od 12 hiljada eura kupe mjesto za svoje automobile u podzemnoj garaži.

“Čelebić” je u međuvremenu uzalud spustio cijenu na 10.000 eura, ali su stanari i to odbili i nastavili da svoje ljubimce parkiraju ispred zgrada.

"Takvo ponašanje naljutilo je Tomislava Čelebića, koji da bi zaštitio svoje interese i prodao garaže, od tada redovno poziva pauk službu da podiže parkirana vozila", kazala je stanarka „Vijestima”.

Slijepa ulica, automobili ne smetaju

Isti problem imao je i još jedan kupac stana u tom kvartu, koji je zbog parkiranja u slijepoj ulici prošao “samo” s kaznom koju je platio na licu mjesta.

Prema njegovim riječima, parking mjesta oko zgrada nema dosta, svega 60-ak za čitav kvart, odnosno 10 parking polja po ulazu.

Prema njegovim riječima, parking mjesta oko zgrada nema dosta, svega 60-ak za čitav kvart, odnosno 10 parking polja po ulazu.

"To je slijepa ulica, nije saobraćajnica i ne vjerujem da iko od stanara prijavljuje komšije. To je katastrofa i osuđujemo gest Čelebića. Revoltirani smo što nam četiri crte u podzemnoj garaži prodaje za 10, odnosno 12 hiljada eura ako parking mjesto kupujemo na kredit", dodao je on.

On tvrdi i da su mu iz same firme “Čelebić” potvrdili da im je zvanje pauka, “najnovija taktika za prodavanje parking mjesta”.

Njegova komšinica tvrdi da je pauk dolazio po 5-6 puta dnevno i odvozio propisno parkirana auta, jer Čelebić ne može da proda garaže koje je sagradio na dva nivoa.

"Garaže su prvo koštale 12.000, pa sad 10.000 eura. Ko je poludio da kupi četiri nacrtane linije za te pare? Niko, osim stanara, koji su na početku bili uslovljeni, ako hoće stan, moraju i garažu", kazao je izvor „Vijesti”.

On je dodao i da su u zgradi stanovi plaćani od 1.250 do 1.600 eura po metru kvadratnom, na istom spratu, “sve odokativno”.

Čelebić je napravio silne garaže, 1,1 po stanu da ne bi plaćao komunalije opštini, a naplaćivao je garaže astronomskih 12.000 eura.

"“Pauk” dolazi tokom cijelog dana, nema pravila. Meni je zamalo odnio auto oko 15 časova i jednom predveče, oko 18 sati. Dolaze svaki dan. Čelebić je napravio silne garaže, 1,1 po stanu da ne bi plaćao komunalije opštini, a naplaćivao je garaže astronomskih 12.000 eura. U međuvremenu je cijene garaža spustio na 10.000 eura, ali prodaja i dalje ide slabo", tvrdi naš izvor.

Kako je kazao “Vijestima”, u međuvremenu stanari pomenutog kvarta parkirali su se na makadamu pored slijepe ulice, ali je odnedavno “Čelebić” taj prostor ogradio “uz poruku” da je tu zabranjeno parkiranje.

"Sad se parkiramo ispred Delte jer on nije obezbijedio parking mjesto za sve stanare, a bio je u obavezi", kazao je on.

Bez odgovora iz Komunalne

„Vijesti” nijesu dobile odgovor na pitanje koliko je automobila pauk služba u prethodna dva mjeseca podigla iz naselja City kvart, upućena načelniku Komunalne policije Radoslavu Vojvodiću.

Ostali smo uskraćeni i za odgovor na pitanje koliko je bilo prijava građana zbog nepropisnog parkiranja u tom naselju, a koliko je automobila podignuto po službenoj dužnosti.

Nije odgovoreno ni na pitanje koje su najčešće nepravilnosti uočene prilikom parkiranja u tom kvartu.

Krstajić: Sve je definisano

Iz kompanije „Čelebić” kazali su da je cjelokupan koncept, kao i broj podzemnih i nadzemnih garaža u City kvartu, precizno definisan predmetnim DUP-om i građevinskom dozvolom, te da je broj mjesta po propisanim standardima uredno ispoštovan od strane investitora.

Shodno standardima, kako su kazali, investitor ima riješeno parking mjesto za svaku stambenu jedinicu.

Ona je u odgovorima navela da su cijene garažnog mjesta od 9.000 do 9.500 eura u zavisnosti od uslova plaćanja.

Ona je u odgovorima navela da su cijene garažnog mjesta od 9.000 do 9.500 eura u zavisnosti od uslova plaćanja.

"Ponudili smo plaćanje u 60 mjesečnih rata, plaćanje u ratama u periodu od godinu dana kao i zakup garažnog mjesta, a sve sa ciljem da maksimalno izađemo u susret stanarima našeg kvarta", saopštila je Krstajić.

Iz te kompanije „Vijestima” nije konkretno odgovoreno da li ispred zgrada postoji parking mjesto za svaki stan, kao ni koliko je parking mjesta u podzemnim garažama prodato stanarima.

Galerija

Bonus video: