Medicinari nastavljaju štrajk

"Dostojanstveno smo ušli u štrajk, dostojanstveno ćemo i izaći, ali ne sada, već kad se za to steknu uslovi", poručila je predsjednica zdravstva pri SSCG dr Ljiljana Krivokapić
0 komentar(a)
medicinari, štrajk 2008., Foto: Vesko Belojević
medicinari, štrajk 2008., Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.11.2011. 15:35h

Sindikati zdravstva pri Savezu sindikata Crne Gore i Uniji slobodnih sindikata odlučili su da odbiju posljednju Vladinu ponudu, pa će se štrajk medicinara. koji traje od 31. oktobra, nastaviti.

Sindikalci su saopštili da je neprihvatljiva Vladina ponuda da oko 1,5 miliona eura podijele na sve zaposlene, jer bi bilo povećanje plata za samo 11 eura, a medicinari zahtijevaju vraćanje zarada na nivo iz 2009. godine.

"Dostojanstveno smo ušli u štrajk, dostojanstveno ćemo i izaći, ali ne sada, već kad se za to steknu uslovi", poručila je predsjednica zdravstva pri SSCG dr Ljiljana Krivokapić.

Njen kolega iz USS dr Vladimir Pavićević, rekao je da je neprihvatljiva i Vladina verzija Granskoj kolektivnog ugovora jer su mnoge stavke ukinute i smanjene.

Predstavnici sindikata su ponovo najavili radikalizaciju štrajka i proteste, ukoliko ni naredne sedmice predstavnici Ministarstva zdravlja ne uspiju da nađu rješenje krize u zdravstvu.

Bonus video: