U zgradi na Zabjelu mjesecima bez prilaza i rasvjete

Mrak u Ulici Ilije Plamenca donio je i još niz novih nevolja mještanima tog naselja, poput ukradenih poklopaca sa šahtova i razvodnih tabli
505 pregleda 0 komentar(a)
zgrada zabjelo, Foto: Zoran Đurić
zgrada zabjelo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.11.2011. 16:30h

Stanari mnogobrojnih zgrada u novom naselju preko puta stovarišta „Đurović”, u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana-a „Zabjelo 9”, više od mjesec dana nemaju uličnu rasvjetu.

To i nije jedina muka stanara zgrada, među kojima su „Nivel”, „Katel”, „Vagres”, „Ave Maria Koljčević”, jer se već godinu dana od useljenja ne mogu izboriti da im Agencija za izgradnju i razvoj završi ugovorom predviđene pristupne puteve, za koje tamošnji investitori tvrde da su uredno izmirili sve predviđene obaveze.

Dok traje prepiska investitora i nadležnih preduzeća u Glavnom gradu, stanari strahuju za bezbjednost svoje djece, jer su primorani da uz brojna gradilišta svakodnevno u totalnom mraku dolaze do svojih domova.

Mrak u Ulici Ilije Plamenca donio je i još niz novih nevolja mještanima tog naselja, poput ukradenih poklopaca sa šahtova i razvodnih tabli.

U privatnoj komunikaciji stanara i investitora sa Agencijom, kao uzrok problemu, navedeno je da nije napravljen ugovor sa Elektrodistribucijom.

Besmislen razlog

Nešto kasnije, pojavio se novi razlog ukidanja struje, koji je, kako tvrdi jedan od investiora, potpuno besmislen i koji jednostavno ne mogu da razumiju. Zvanično, kako tvrde , niko im ništa ne odgovara.

Dok mu je novonastali problem sa strujom ostao prava enigma, jedan od investitora kazao je “Vijestima“ da Agencija za izgradnju i razvoj iz takođe nepoznatih razloga ne poštuje ugovor o izgradnji još oko 50-ak metara prilaznog puta, a za koji je unaprijed platio, samim tim što je izmirio sve komunalije.

Iz istog razloga stanari su se bezuspješno peticijom obraćali Agenciji.

Iz Agencije za izgradnju grada “Vijestima” nije stigao odgovor kada će biti napravljeni pristupni putevi do nekoliko novoizgrađenih zgrada i kada će u tom naselju biti urađena rasvjeta.

Bonus video: