Ekipe Elektroprivrede često žrtve fizičkih napada

"Osnovni interes EPCG je zadovoljan kupac električne energije i smatramo da je svaku nedoumicu, ili neshvatanje obaveza potrošača moguće riješiti dijalogom na obostrano zadovoljstvo"
0 komentar(a)
električno brojilo, Foto: Luka Zeković
električno brojilo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.11.2011. 12:32h

Ekipe Elektroprivrede, angažovane na poslovima isključenja i kontrole mjernih mjesta, često su žrtve verbalnih prijetnji i fizičkih napada, zbog čega iz kompanije poručuju potrošačima, koji tako pokušavaju izbjeći obaveze, da se izlažu dodatnim neugodnostima kao što su prekršajne prijave.

Iz Elektroprivrede je saopšteno da je prilikom kontrole mjernih mjesta u objektu potrošača R.R. iz Plava došlo do fizičkog napada na ekipu Elektrodistribucije Berane, čime je ozbiljno ugrožena bezbjednost zaposlenih u kompaniji.

"Slučaj je prijavljen policiji. Napominjemo da je potrošač dužan da nadležnim ekipama EPCG obezbijedi pristup mjernim uređajima i instalacijama i shodno tome, svako onemogućavanje naših ekipa u izvršavanju zakonom propisanih radnih djelatnosti predstavlja kršenje zakona države Crne Gore i kao takvo će biti i tretirano", navedeno je u saopštenju.

Iz EPCG upozoravaju da potrošači koji fizičkim nasrtajima pokušavaju izbjeći zakonom propisane obaveze prema kompaniji, izlažu sebe dodatnim neugodnostima koje podrazumijevaju prekršajne prijave i naknadnu kontrolu mjernog mjesta uz asistenciju policije.

Iz kompanije mole potrošače da, ukoliko imaju nedoumica vezanih za obaveze prema Elektroprivredi, posjete kancelarije lokalnih jedinica Snabdijevanja ili Elektrodistribucije, gdje će im odgovorni izaći u susret.

"Osnovni interes EPCG je zadovoljan kupac električne energije i shodno tome smatramo da je svaku nedoumicu, ili neshvatanje obaveza potrošača moguće riješiti dijalogom na obostrano zadovoljstvo", poručili su iz kompanije.

Bonus video: