Džaba prirodno bogatstvo, kad svi odlaze iz Pljevalja

Ovaj grad su vodili i jedni i drugi, mislim na vlast i opoziciju, ali grad i okolna sela nijesu osjetili koristi, rekao je gradonačelnik Pupović
96 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Arhiva Vijesti
Pljevlja, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.11.2011. 20:37h

Gradonačelnik Pljevlja dr Miloje Pupović ocijenio je danas da Pljevlja zaostaju i da se stanovništvo seli, iako ta sredina ima ogromne prirodne potencijale. On je na svečanoj sjednici pljevaljskog parlamenta, održanoj povodom 20. novembra, Dana opštine, rekao da u Pljevljima živi 5.858 stanovnika manje nego prije osam godina.

"U međuvremenu, ovaj grad su vodili i jedni i drugi, mislim na vlast i opoziciju, ali grad i okolna sela nijesu osjetili koristi“, rekao je Pupović, koji je krajem septembra preuzeo upravljanje Opštinom.

Sjednici su, osim predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, prisustvovali ambasadori, predstavnici opština, vojske, javnog i kulturnog života, crkveni zvaničnici i predstavnici islamske zajednice.

Pupović je rekao da je u toku reprogram saniranja obaveza i prevazilaženje finansijskih teškoća, ali tokom izlaganja nije pominjao zaduženost Opštine, jer je, kako je rekao, današnji dan svečarska prilika.

"Ovaj svečani dan nije prilika za žalbe. Imamo da pobrojimo i nešto lijepo i dobro”, rekao je on, nabrajajući šta je sve u toj opštini urađeno u posljednjem periodu.

Pupović je kazao da je "opštinska administracija sastavljena od kompententnih ljudi koji znaju svoj posao, i da očekuje dobru podršku i pomoć Vlade u brojnim projektima”.

Predsjednik Crne Gore rekao je da Pljevlja imaju izvanredne resurse koji omogućavaju građanima i Opštini bolju ekonomiju i značajniji nivo kvaliteta života.

“Kapaciteti Rudnika i Termoelektrane moraju se kvalitetnije iskoristiti i nesumnjivo je da moramo zajednički pogledati šta su razvojne mogućnosti”, rekao je Vujanović.

Inicijativa da dan opštine bude 27. oktobar

Sjednici ni ove godine nijesu prisustvovali odbornici NSD, koji ne priznaju 20. novembar kao Dan opštine. Za razliku od njih, odbornik NS Goran Sekulić juče je bio u sali, iako tu, na ovaj dan, nije bio prethodnih godina iz istih razloga kao njegove kolege iz NSD.

Sekulić je “Vijestima” kazao da je sjednici prisustvovao iz poštovanja prema koalicionim partnerima i Pupoviću, ali da se njegov stav nije promijenio. On smatra da prioritet treba dati 27. oktobru, kada su Pljevlja u dva navrata oslobođena - 1912. od turske, a 1918. od austrougarske okupacije. Predsjednik NSD Novica Stanić kazao da je 20. novembar ideološki praznik.

“NSD će pokrenuti inicijativu da se uoči stogodišnjice oslobođenja od turske okupacije 1912, kao Dan opštine usvoji 27. oktobar”, rekao je Stanić. I Sekulić je najavio pokretanje takve inicijative, ili će je podržati ukoliko ga njegov koalicioni partner ne preduhitri u tome.

Delagacija Opštine i boraca položila je vijence na spomen-obilježje na brdu Stražica.

Bonus video: