Roditelji iz Lješkopolja traže vrtić za svoju djecu

Mještani ranije i nijesu bili pretjerano zainteresovani da se obećano sprovede u djelo, ali sada pokazuju veliko interesovanje i spremni su da pomognu opremanje vrtića
240 pregleda 0 komentar(a)
vrtiiii_1, Foto: Arhiva „Vijesti”
vrtiiii_1, Foto: Arhiva „Vijesti”
Ažurirano: 20.11.2011. 17:50h

Predstavnici Mjesne zajednice Lješkopolje i roditelji iz okolnih sela, čija djeca pohađaju vrtiće u Donjoj Gorici ili u gradu, pokrenuli su kod Ministarstva prosvjete i sporta inicijativu da se u područnom odjeljenju Osnovne škole „Vlado Milić” u Farmacima otvori vrtić.

Predsjednik MZ Lješkopolje Gojko Novaković kazao je da u sklopu škole postoje četiri prostorije, koje su prilikom njenog renoviranja prije nekoliko godina bile namijenjene za vrtić, ali još ništa nije preduzeto povodom toga.

"Zbog mnogobrojne djece koju roditelji iz Farmaka, Lekića, Kokota i još nekoliko sela odvoze u vrtiće koji se nalaze u Donjoj Gorici ili gradu, postoji potreba da se postojeće prostorije privedu namjeni. Zato smo se obratili Ministarstvu da se vrtić opremi do početka naredne školske godine", kazao je “Vijestima” Novaković.

Mještani, kako je kazao, ranije i nijesu bili pretjerano zainteresovani da se obećano sprovede u djelo, ali sada pokazuju veliko interesovanje i spremni su da pomognu opremanje vrtića.

"U prostorijama je postavljen parket, a osim obezbjeđivanja inventara, potrebno je urediti i dvorište. Instalacije za centralno grijanje su postavljene, fale još radijatori i kotao da bi se obezbijedilo grijanje za vrtić i školu", rekao je Novaković.

„Vijestima” je ranije saopšteno da prema Master planu ulaganja u infrastrukturu u sektorima obrazovanja, zdravstva, kulture, sporta i državne uprave za period od 2011. do 2020. godine Vlada u saradnji sa resornim ministarstvom planira da izgradi 16 objekata za potrebe predškolskog vaspitanja i obrazovanja, od čega sedam u glavnom gradu.

Ranije je saopšteno da je izgradnja vrtića u Golubovcima u toku, te da se u 2012. godini planira početak radova na tri objekta dječjih vrtića u Podgorici i jednog u Tuzima. Za 2015. godinu planira se rekonstrukcija i dogradnja jednog objekta u Podgorici, a za 2016. godinu planirana je izgradnja još jednog vrtića u Podgorici.

Bonus video: