Prekinut štrajk u 22 crnogorska suda

Iz Sudskog savjeta su kazali da su njegovi predstavnici potpisali Sporazum kojim se reguliše isplata varijabilnog dijela zarada državnim službenicima
0 komentar(a)
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.11.2011. 10:06h

Zaposleni u 22 crnogorska suda, koji su štrajkovali od 30.septembra, prekinuli su danas štrajk, potvrdio je predsjednik Sindikata sudstva Duško Zarubica.

Predstavnici Vlade i Sindikata potpisali su u utorak Sporazum kojim se obustavlja štrajk.

Iz Sudskog savjeta su kazali da su njegovi predstavnici potpisali Sporazum kojim se reguliše isplata varijabilnog dijela zarada državnim službenicima.

Varijabila se, naveli su, dijeli na osnovu kriterijuma propisanih Odlukom o načinu njenog određivanja koji je utvrdio pregovarački tim.

Iz Savjeta su saopštili da je Fond varijabile u neto iznosu 30 hiljada eura na mjesečnom nivou.

Sporazumom je određeno da Sudski savjet utvrdi dinamiku smanjenja broja pripravnika i ostalih zaposlenih, kako bi se doprinijelo obezbjeđenju Fonda za isplatu varijabile.

Predstavnici Sindikata sudstva odlučili su prošle sedmice da prihvate ponudu Vlade koja predviđa povećanje zarada zaposlenima u sudskoj administraciji od 35 eura.

Vladinu ponudu nijesu prihvatili zaposleni u podgoričkom Osnovnom sudu, najavivši da će od 22. novembra štrajkovati četiri, umjesto dosadašnja tri sata.

Bonus video: