Učili o vezama filozofije i preduzetništva

U organizaciji američkog “Ajn Rend Institut”, konferencija “Individualizam u vrijeme tribalizma” okupila je više od 450 učesnika iz Evrope
426 pregleda 0 komentar(a)
Studenti iz Crne Gore, Foto: Luča Institut
Studenti iz Crne Gore, Foto: Luča Institut

Posredstvom podgoričkog ogranka Luča Instituta za međunarodnu ekonomiju iz SAD, 40 studenata iz Crne Gore i Albanije nastupilo je u Pragu na prvoj međunarodnoj konferenciji koja povezuje filozofiju i preduzetništvo.

U organizaciji američkog “Ajn Rend Institut”, konferencija “Individualizam u vrijeme tribalizma” okupila je više od 450 učesnika iz Evrope, a govornici su bili stručnjaci iz oblasti filozofije objektivizma i preduzetništva kao što su Jaron Bruk, Ben Bajer, Lars Kristensen, Onkar Gate, Fleming Rouz...

"Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo dobili povjerenje “Ajn Rend Institut” i Balkanskog objektivističkog centra iz Srbije da povedemo ove mlade ljude na prašku konferenciju, jer vjerujemo da će im to iskustvo biti veoma značajno u njihovom daljem individualnom razvoju. Pune stipendije za učešće su obezbjedili organizatori i donatori iz SAD, a selekciju 38 stipendista sa sva četiri crnogorska univerziteta, te dvoje iz Albanije, obavili su Balkanski objektivistički centar i naš Institut", rekao je Slobodan Franeta iz Lučinog Instituta za međunarodnu ekonomiju.

On je kazao i da su “Ajn Rend Institut” i Balkanski objektivistički centar najavili drugo izdanje Škole objektivizma “Džon Galt” u Podgorici, na kojoj će naši mladi moći da saznaju nešto više o filozofiji objektivizma “i da prodube svoje razumijevanje pojmova slobode, individualizma i kapitalizma”.

Bonus video: