Popravljena signalizacija na raskrsnici prema Maslinama

Nakon intervencije uslovna traka u koju su se prestrojavali vozači koji su skretali u Ulcinjsku ulicu pretvorena je u drugu traku koja ide iz smjera Maslina prema gradu
147 pregleda 0 komentar(a)
raskrsnica, Masine, saobraćaj, Foto: Vesko Belojević
raskrsnica, Masine, saobraćaj, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.11.2011. 17:52h

Radnici „Puteva” u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne poslove i saobraćaj popravili su horizontalnu signalizaciju na skretanju u Ulcinjsku ulicu na Bulevaru Ivana Crnojevića prije nadvožnjaka u Maslinama, koja je pravila probleme vozačima koji idu iz oba pravca.

Treća saobraćajna traka iz Bulevara Ivana Crnojevića, predviđena za skretanje lijevo u Ulcinjsku ulicu, istovremeno je bila i nastavak druge saobraćajne trake za vozače koji dolaze iz suprotnog smjera, odnosno iz Maslina.

Nakon intervencije uslovna traka u koju su se prestrojavali vozači koji su skretali u Ulcinjsku ulicu pretvorena je u drugu traku koja ide iz smjera Maslina prema gradu, a problem je riješen farbanjem strelice u uslovnoj traci.

Treća traka predstavljala je opasnost za vozače iz oba pravca zbog čega su česti zastoji, neprijatna kočenja, svađe, ubjeđivanja i prepirke oko prvenstva prolaza.

Ugroženi i pješaci

Suženje na raskrsnici najviše muke zadaje vozačima iz drugih krajeva Crne Gore, koji neočekivano, nakon izlaska sa podvožnjaka, nemaju vremena da se prestroje u svoju desnu traku i neizostavno završe u trećoj, spornoj traci, gdje lako mogu naletjeti na automobil iz suprotnog smjera.

Na raskrsnici Bulevara Ivana Crnojevića i Ulcinjske ulice naročito su ugroženi pješaci, ukoliko žele da preko obilježenog pješačkog prelaza pređu na suprotnu stranu kolovoza.

Direktor “Puteva” Zdravko Klikovac, kazao je da je problem nastao kada je svojevremeno firma “Čelebić” radila cijelu trasu, napravivši dodatnu traku prema Maslinama.

"Farbanjem strelice neutralisali smo dodatnu traku tako da sada ne može da dođe do susreta vozača iz suprotnih smjerova kao ranije, a popravili smo središnju liniju koja razdvaja dvije trake iz oba smjera", rekao je Klikovac, dodavši da veliki problem imaju sa skidanjem farbe sa strelica, jer nemaju spravu za to, pa su, kako je naveo, prinuđeni da rade prefarbavanje kolovoza.

Bonus video: