Nekoliko raskrsnica u Podgorici iskušenje i za iskusne taksiste

Podgorički vozači ističu da je veoma lako oučiti ako neko iz manjih crnogorskih gradova proveze auto ulicama Glavnog grada, zbog sporije i opreznije vožnje
231 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2011. 08:16h

Za većinu taksista u Podgorici raskrsnice kod Rokšpedove pumpe na Starom aerodromu i kod Delta sitija, kao i skretanje u Ulcinjsku ulicu na Bulevaru Ivana Crnojevića su istovremeno najopasnije saobraćajnice u gradu, koje treba, ako je moguće, izbjegavati.

Vozač „Taxi Podgorica“ Ljubiša Ljiljanović kaže da u gradu ima priličan broj raskrsnica „za izbjegavanje“.

"Vrlo je nezgodno skrenuti u Ulcinjsku ulicu na Bulevaru Ivana Crnojevića, a koliko znam najviše udesa ima na raskrsnici kod Rokšpedove pumpe na Starom aerodromu. Na toj raskrsnici treba biti posebno oprezan, naročito ukoliko skrećete lijevo iz Bulevara Josipa Broza. Takođe, nezgodno je bilo proći kružnim tokom kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom dok Nikšićani nijesu naučili da uđu i izađu", rekao je Ljiljanović, napomenuvši da je na toj raskrsnici imao udes prije tri godine, jer kako kaže, pojedini sugrađani ne znaju kako da voze u režimu kružnog toka.

Vozač City taksija Velimir Šebek smatra da je najopasnija raskrsnica Bulevara IIvana Crnojevića i Ulcinjske ulice.

Pojedini sugrađani ne znaju kako da voze u režimu kružnog toka, kaže Ljiljanović

Musko Đurđević iz „Rojal taksija“ kazao je da je u špicu, između tri i pet sati, najteže voziti kod Delta sitija, Sat kule, ali i u blizini pojedinih škola i dječjih vrtića.

"Na raskrsnici na Starom aerodromu najteže je proći u udarnim terminima, a u jutarnjim satima kod nove opštinske zgrade. U Ulici Ivana Vujoševića i kod škole Savo Pejanović, gdje je i vrtić, takođe često ima problema. Kružni tokovi ubrzavaju saobraćaj , ali 50 odsto vozača ne zna kako da bezbjedno uđe i izađe sa kružnog toka", rekao je Đurđević.

Raskrsnice na Starom aerodromu kod Rokšpedove pumpe i kod Hotela „Crna Gora“, kaže Ranko Đurišić, vozač opštinskog taksi udruženja, pripadaju raskrsnicima koje se po mogućnosti zaobilaze.

Lako je prepoznati "stranca"

"U špicu oko dva-tri sata, na Starom aerodromu čeka se po dvadeset minuta a haos je ako voziš iz Bulevara Josipa Broza a želiš da skreneš lijevo. Semafori kod Hotela „Crna Gora“ iz Ulice slobode ne traju dugo, tako da zbog mušterija izbjegavam tu saobraćajnicu. Kružni tokovi su bolji od raskrsnica, a to će se pokazati i kada se napravi kružni tok kod Delte. Skretanje sa bulevara lijevo prema Delti je veoma rizično i čini mi se da se svakodnevno neko sudari na tom mjestu", rekao je Đurišić.

Podgorički vozači ističu da je veoma lako oučiti ako neko iz manjih crnogorskih gradova proveze auto ulicama Glavnog grada, zbog sporije i opreznije vožnje, takvi vozači preživljavaju pravu torturu od onih kojima je gradska vožnja svakodnevnica.

Galerija

Bonus video: