U Ulcinj za pola dana stiglo pet hiljada gostiju

Da je u Ulcinj stigao prvi jači talas turista u susret prvomajskim praznicima govore i slike iz grada, a prije svega sa Pristana. Kupači su zauzeli Malu plažu, a puni su i okolni ugostiteljski objekti
170 pregleda 0 komentar(a)
Ada Bojana, Foto: Savo Prelević
Ada Bojana, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.04.2018. 13:24h

Više od sedam hiljada gostiju trenutno boravi na ulcinjskoj rivijeri, procjena je zvaničnika iz lokalne TO, koji još uvijek ne barataju zvaničnim podacima za vikend.

Posljednje zvanične informacije od prije dva dana govorile su da se u gradu odmara oko 1.300 prijavljenih gostiju. Prema saznanjima Vijesti, od ponoći do podne, danas je preko graničnog prelaza Sukobin ušlo više od pet hiljada putnika. Sagovornik Vijesti kazao je da su to uglavnom turisti sa Kosova, Iz Albanije i Makedonije.

"Radimo po ubrzanoj proceduri kada se naprave kolone. Upisivanje tablica, broj osoba i osnovna dokumenta. Sinoć u vrijeme najveće gužve na prelazu se čekalo dva do tri sata", kazao je on.

Da je u Ulcinj stigao prvi jači talas turista u susret prvomajskim praznicima govore i slike iz grada, a prije svega sa Pristana. Kupači su zauzeli Malu plažu, a puni su i okolni ugostiteljski objekti.

"Prema našim nezvaničnim informacijama, glavni gradski hoteli su uglavnom popunjeni do poslednjeg mjesta. I u privatnom smještaju boravi veći broj turista", kazao je direktor TO Fuad Hadžibeti. Naveo je da je određeni broj Kosovara i Albanaca otišao u Budvu.

"To im je omiljena destinacija. Ipak, ogromna većina koja je prešla Sukobin, izabrala je Ulcinj", kazao je Hadžibeti. Dodao je da je goste na Pristanu za praznike očekuje bogat trodnevni kulturno-umjetnički i zabavni program, od karnevala folklora preko sajma suvenira do koncerta muzičkih klapa iz primorskih gradova. Prvog maja uveče na Pristanu koncert će imati Cani, Trio bend, Ivana&rock trio i poznata kosovska zvijezda Genta Ismaili.

Bonus video: