Herceg Novi: Bura rasplamsava požare

Ugašen je požar u naselju Baterija kod Zelenike, gdje je gorjela šuma od oko 2.000 metara kvadratnih. Ugašen je požar iznad kafane "Bože pravde" u Zelenici
2101 pregleda 0 komentar(a)
Požar, Foto: Miloš Samardžić
Požar, Foto: Miloš Samardžić

U selu Svrčuge aktivan je požar koji je udaljen od kuća, Na terenu su vatrogasci sa dva kamiona, ali im jak vjetar otežava gašenje.

Vatrogasne jedinice su proteklih dana intervenisale na gašenju požara u Đenovićima i kod hotela “Ksanadu” u Kumboru, kao i u naselju Srbina. Ugašen je požar u naselju Baterija kod Zelenike, gdje je gorjela šuma od oko 2.000 metara kvadratnih. Ugašen je požar iznad kafane "Bože pravde" u Zelenici.

Požar

Takođe je gorjela šuma u Baošiću, ispod dalekovoda, zbog čega je bila isključena struja, dok požar nije ugašen. Intervenisali su i u gašenju zapaljenog kontejnera na Savinskoj duboravi i na Crvenom krstu.

Požar

“Nijedan od ovih požara nije ostavio veće posljedice, zahvaljujući efikasnoj intervenciji vatrogasaca, a pripadnici MUP-a ispituju uzroke ovih požara na teritoriji Opštine Herceg Novi, objasnio je samostalni savjetnik u Službi zaštite i spasavanje Zoran Gamber.

Bonus video: