U Baru otvoren Kulturni centar Azerbejdžana

Ambasador Azerbejdzana u Crnoj Gori Hasanov kazao je da će to biti “kuća našeg prijateljstva iz kojeg će se koordinisati naše aktivnosti, upoznavati običaji”
79 pregleda 0 komentar(a)
Žarko Pavićević, Azerbejdžan, Foto: Anto Baković
Žarko Pavićević, Azerbejdžan, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 06.11.2011. 16:34h

Ministar za ekonomski razvoj Azerbejdžana Šahin Mustafajev otvorio je juče u Baru Kulturno-ekonomski centar Azerbejdžan - Crna Gora od kojeg se očekuje da pospješi saradnju dvije države.

Na prigodnoj svečanosti u prostorijama centra, ministar Mustafajev istakao je da je u Bar na otvaranje iz Azerbejdžana doputovala delegacija predstavnika najvećih tamošnjih holdinga za koje “ovdje postoje interesantni projekti“.

" Kod naših biznismena ima najviše zanimanja za projekte iz oblasti turizma i logistike, to bih mogao reći, a komercijalne tajne biznismena ne mogu da otkrivam.

Nadamo se da će neki od tih projekata biti realizovani čime bi ovaj centar postao još veći i značajniji. Uz pomoć predsjednika Opštine mislim da ćemo godišnjicu osnivanja obilježiti konkretnim rezultatima" rekao je ministar Mustafajev.

Obećavši gostima da će iduće godine posjetiti njihovu državu, predsjednik Opštine Žarko Pavićević rekao je da ovaj centar ima veliki značaj za Bar- „omogućiće investitorima iz Azerbejdžana da ulože u naš turizam, ali i u Luku Bar, Slobodnu zonu“.

" Tu su i atraktivne lokacije u Baru, idealne za ekskluzivne turističke komplekse. Mi ćemo im biti partner, smanjivaćemo biznis-barijere, ubrzavati procedure.

Hvala ambasadoru Eldaru Hasanovu koji je dao veliki doprinos otvaranju centra za koji vjerujem da će pomoći da razvijemo prijateljstvo dva naroda i pokrenemo važne privredne projekte" kazao je Pavićević koji je potom sa gostima razmijenio prigodna znamenja.

Ambasador Azerbejdzana u Crnoj Gori Hasanov kazao je da će to biti “kuća našeg prijateljstva iz kojeg će se koordinisati naše aktivnosti, upoznavati običaji”.

" Posjeta predsjednika Vujanovića našoj zemlji otvorila je novu stranicu naše saradnje, tad su potpisani veoma bitni sporazumi. Zahvaljujem predsjedniku Pavićeviću koji nam je omogućio ove kancelarije" rekao je ambasador Hasanov, nakon čega su gosti i domaćini obišli Luku Bar.

Centar se nalazi na drugom spratu zgrade u kojoj je Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija”.

Bonus video: