Nastavak pregovora Vlade i predstavnika sudske administracije

Između ostalog, tema sastanka će biti i eventualno smanjenje oktobarskih zarada službenicima koji su u posljednjih mjesec dana štrajkovali
0 komentar(a)
Duško Zarubica, Sindikat pravosuđa, Foto: Boris Pejović
Duško Zarubica, Sindikat pravosuđa, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.11.2011. 16:40h

Pregovori Vlade i predstavnika sudske administracije nastaviće se u četvrtak u podne, a prema riječima predsjednika Sindikata pravosuđa, Duška Zarubice, "dogovor je da se sastanak ne prekida dok se ne dođe do konačnog rješenja".

Između ostalog, tema sastanka će biti i eventualno smanjenje oktobarskih zarada službenicima koji su u posljednjih mjesec dana štrajkovali.

"Oktobarske plate zaposlenima u sudskoj administraciji upravo zbog toga i kasne, pa ćemo vidjeti sjutra šta ćemo se dogovoriti", naveo je Zarubica.

Sudska administracija štrajkuje od 30. septembra, tražeći povećanje zarada za 100 eura onima koji primaju do 270 eura i za 80 eura onima koji primaju preko 270

Podgorički Osnovni sud je ipak odlučio da sačeka 11. novembar za odluku o eventualnoj radikalizaciji štrajka.

"Službenici i namještenici zaposleni u Osnovnom sudu u Podgorici su donijeli Odluku da jedinstveno nastupe sa Sindikatom pravosuđa, tako da neće pristupiti osmočasovnoj obustavi rada počev od sedmog novembra, već će nastaviti sa tročasovnom obustavom rada sve do 11. novembra, kada će, u skladu sa stavom Sindikata pravosuđa, odlučiti o eventualnoj radikalizaciji štrajka", navodi se u saopštenju tog suda.

Sudska administracija štrajkuje od 30. septembra, tražeći povećanje zarada za 100 eura onima koji primaju do 270 eura i za 80 eura onima koji primaju preko 270.

Prosječna plata namještenika u sudu je 227 eura, državnim službenicima sa završenim pravnim fakultetom i položenim pravosudnim ispitom je 339, dok sekretari sudova zarađuju 415 eura.

Bonus video: