Doprinos pojedinca bitan za okolinu

„Postoji puno malih stvari koje svakodnevno možemo da učinimo. Dovoljno je da ne bacite otpad u rijeku, na ulicu, da se osvrnete i da ga pokupite, da izgasite svjetlo ili zatvorite slavinu kada nam na treba, na taj način ste kao pojedinac dali dosta“, istakla je Jelena Marojević Galić iz NVO “Green home”
0 komentar(a)
Sajam energije, energetske efikasnosti, zaštite životne sredine i klimatskih promjena, Foto: Luka Zeković
Sajam energije, energetske efikasnosti, zaštite životne sredine i klimatskih promjena, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.04.2018. 09:45h

Građani pojedinačno, svojim svakodnevnim postupcima, mogu uticati na očuvanje životne sredine za buduće generacije, poruka je koju su učesnici Sajma energije, energetske efikasnosti, zaštite životne sredine i klimatskih promjena uputili posjetiocima.

Sajam koji promoviše zelenu energiju, obnovljive izvore, ali i digitalne i smart tehnologije, kao i inovacije u borbi za očuvanje životne sredine, održan je juče na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

„Postoji puno malih stvari koje svakodnevno možemo da učinimo. Dovoljno je da ne bacite otpad u rijeku, na ulicu, da se osvrnete i da ga pokupite, da izgasite svjetlo ili zatvorite slavinu kada nam na treba, na taj način ste kao pojedinac dali dosta“, istakla je Jelena Marojević Galić iz NVO “Green home”.

Kada je riječ o institucijama, Marojević Galić navodi da je neophodno da nadležni stvaraju uslove da se mjere energetske efikasnosti zaista i primijene u praksi.

Pomoćnica sekretara Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Lazarela Kalezić izjavila je da su u NVO “Green home”, usljed činjenice da jedna trećina građana Cne Gore živi u Podgorici, prepoznali da dio aktivnosti mora biti usmjeren na građane, zato je Glavni grad i podržao Sajam.

“Suština je u tome da ukažemo građanima da je potrebno njihovo uključivanje“, kazala je Kalezić.

Sajam je predstavljao završni segment višednevne manifestacije “Energetski dani Podgorice”, koji je Glavni grad pet put organizovao sa partnerima.

Bonus video: