Sindikat nezaposlenih otvorio kancelariju u Nikšiću

Pošto je cilj „Pokreta vladavine prava“ da u aktivan društveno-politički život uključi što veći broj žena, za predsjednika Sindikata izabrana je Valentina Vukotić
92 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 31.10.2011. 18:37h

U Nikšiću je otvorena kancelarija Sindikata nezaposlenih Crne Gore, organizacije koju je „Pokret vladavine prava“ (PVP) osnovao u avgustu i koja bi uskoro trebalo da se registruje.

Kancelarija, koju je obezbijedila Opština Nikšić, nalazi se na Kapinom polju i to je prva kancelarija u nizu koje planiraju da otvore širom Crne Gore.

„Pokret vladavine prava je osnovan sa ciljem da pomiri građane, jer nam je dosta podjela koje su izrasle iz mržnje i da ih navedemo da razmišljaju o egzistencijalnim problemima. Ne treba dizati revolucije, toga je bilo dosta, već treba raditi na revoluciji svijesti, na emancipaciji i obrazovanju ljudi“, kazao je predsjednik PVP-a Mijomir Marković.

On je kazao da je Sindikat nezaposlenih osnovan kako bi zastupao interese onih o kojima niko ne vodi računa, a Nikšić je namjerno izabran za sjedište organizacije pošto smatraju da je grad pod Trebjesom doživio „najveću nepravdu u Crnoj Gori“ i od industrijskog centra postao „zaboravljeni“ grad.

„Čitava armija nezaposlenih apsolutno nema učešća u kreiranju ekonomske politike jedne zemlje. Logično je da ako želite da smanjite nezaposlenost onda morate u proces rada da uključite upravo nezaposlene“, istakao je Marković.

Pošto je cilj „Pokreta vladavine prava“ da u aktivan društveno-politički život uključi što veći broj žena, za predsjednika Sindikata izabrana je Valentina Vukotić.

Bonus video: