Vujanović tvrdi da bi pomilovao novinara Petra Komnenića

"Mislim da je odnos prema medijima koji iskazujemo, poštujući te vrijednostii, nesumnjiv", rekao je Vujanović
547 pregleda 0 komentar(a)
Petar Komnenić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Petar Komnenić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.10.2011. 08:36h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da će pomilovati osuđenog novinara Petra Komnenića, ako, kako je rekao, bude očekivanja te vrste.

Komneniću je stiglo sudsko rješenje o zamjeni novčane kazne, od 3.000 eura za klevetu, sa četiri mjeseca zatvora, jer je odbio da plati novčanu kaznu.

Komnenić je ranije kazao da mu ne pada na pamet da traži milost i da podnese molbu za pomilovanje, objašnjavajući da je njegova odluka da ne plati kaznu, znak revolta i protesta protiv nepravedne presude, kojom se ukrivaju prljavi tragovi u pravosuđu.

Vujanović je, nakon proslave Dana Herceg Novog, istakao da se "mora obezbijediti sloboda medija i maksimalno zaštititi novinari, i afirmisati profesionalno novinarstvo koje će zaštitit lična prava, posebno u dijelu koji predstavlja najsuptilniju privatnost".

"Mislim da je odnos prema medijima koji iskazujemo, poštujući te vrijednostii, nesumnjiv. Neću dozvoliti da na temelju molbe za pomilovanje bilo kog novinara, ne poštujem taj princip i da novinar sa osuđujućom presudom ode u zatvor, jer to nije dobro za novinare, za Crnu Goru i njen imidž", poručio je Vujanović.

Bonus video: