slomio ruku

Bijelopoljac pao sa neizgrađenog mosta jer nije bilo upozorenja

Prije nekoliko večeri se vraćao sa posla preko mosta u izgradnji iz pravca romskog naselja
217 pregleda 0 komentar(a)
Darko Pejović, Foto: Beća Čoković
Darko Pejović, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 28.10.2011. 16:57h

Darko Perović (35) radnik iz bjelopoljskog naselja Strojtanica zahvaljujući spletu srećnih okolnosti nije nastradao na gradilištu novog mosta na Limu, koji povezuju njegovo naselje sa Potkrajcima.

Perović je ispričao „Vijestima“ da je zadobio teže povrede desne ruke kada se prije nekoliko večeri vraćao sa posla preko mosta u izgradnji iz pravca romskog naselja.

“Bilo je oko 20.30 časova i pošto u blizini nema osvjetljenja rizično je kretati se tuda, ali pošto nam je alternativni prelaz tek na nekoliko kilometara dalje, prinuđeni smo da prelazimo preko mosta koji je u izgradnji. Prešao sam stotinak metara preko nosećih greda mosta prekrivenih željezom i pri samom kraju gdje treba da stoji stopa mosta, noga mi je upala između nepovezane armature. Pokušavao sam nekako da se izvučem i prilikom trzaja izgubio ravnotežu i pao u ambis dubok oko osam metara”, priča Perović.

Kaže da je osjećao strahovit bol po čitavom tijelu, te mu se činilo da je u ambisu proveo „čitavu vječnost”.

Pomogle mu komšije

“Pošto niko nije nailazio da bi pomogao, odlučio sam da pokušam da se uzverem uz strminu. Ne znam koliko je trajala borba sa usponom dok nijesu naišle komšije Emil i Jasmin Brčvak i pomogli da se izvučem iz korita rijeke. Pozvali su mog rođaka Radoja Perovića koji me prevezao u bjelopoljsku zdravstvenu ustanovu. Ljekari su konstatovali prelom zgloba desne ruke i naprsnuće karlične kosti, a osim toga po tijelu sam imao hematome i ogrebotinu na glavi. Zaista, sreći treba da zahvalim što sam ostao živ”, kaže Perović.

"Zaista, sreći treba da zahvalim što sam ostao živ”, kaže Perović.

“Tuda svakodnevno prođe veliki broj građana i djece, a moja nesreća neka bude upozorenje svima da tuda ne smiju prolaziti. Inače, angažovao sam advokata Radivoja Šukovića koji će tužiti one koji su odgovorni za moje povrede”, zaključuje Perović.

Njegov rođak Stefan Perović je podsjetio da je izvođač radova trebalo da postavi neke znakove upozorenja ili stražara koji neće dozvoljavati da se prolazi preko konstrukcije mosta koji još nije završen.

Inače, most u Strojtanici je trebalo da bude završen u novembru prošle godine, ali su poplave taj plan poremetile, jer je nabujala rijeka odnijela do tada urađeno.

Radovi su nastavljeni nedavno, nakon što je Opština dogovorila nastavak sa firmom “Konel” iz Cavtata.

Kako su saopštili iz Opštine, očekuju da ta građevina bude završena do kraja ove građevinske sezone.