Rade Vojvodić novi direktor RTCG

Savjet je odlučio da Vojvodić stupi na dužnost 1. decembra do kada će sa njim biti potpisan Ugovor o radu
102 pregleda 0 komentar(a)
Rade Vojvodić, Foto: Luka Zeković
Rade Vojvodić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.10.2011. 13:19h

Savjet RTCG izabrao je Rada Vojvodića za novog generalnog direktora te medijske kuće.

Za aktuelnog direktora i glavnog urednika TV IN glasalo je 7 od ukupno 9 članova Savjeta.

Savjet je odlučio da Vojvodić stupi na dužnost 1. decembra do kada će sa njim biti potpisan Ugovor o radu.

Ugovorom o radu biće precizirane između ostalog visina zarade novog generalnog direktora koja će izvjesno biti znatno manja od one koju je primao njegov prethodnik, krajem jula smijenjeni Branko Vojičić.

Boljeg nije bilo?

Povratku u RTCG nakon desetogodišnjeg odsustva ide u prilog raspoloženje u Savjetu, u kojem preovladava mišljenje da je bolje izabrati Vojvodića, nego raspisivati novi konkurs.

Zagovornici te teze smatraju da Vojvodić nije loš, ni odličan kandidat, ali “da boljeg naprosto nema”.

“A pitanje je da li bi ga (boljeg kandidata) i bilo, ako ne izaberemo Vojvodića i raspišemo novi konkurs. Vojvodić nije kandidat zbog kojeg bismo plakali od sreće, ali nije ni loš.

Ipak je on bio na čelu dugo godina najgledanije i najuticajnije televizije”, pojasnio je ranije “Vijestima” jedan od članova Savjeta RTCG zašto će danas glasati za izbor Vojvodića.

Simonović nije htio da lobira protiv Vojvodića

Sagovornici “Vijesti” smatraju da je indikativno i to što većina članova Savjeta koji su glasali za smjenu Vojvodića, na čelu sa predsjednikom Dušanom Simonovićem, nijesu do sinoć praktično ni pokušali da dođu do zajedničkog stava o izboru novog generalnog direktora.

Dobri poznavaoci prilika u RTCG smatraju da to ide u prilog mišljenju da Simonović, koji ima uticaj među članovima Savjeta, nije bio zainteresovan da lobira protiv Vojvodića.

Da je to učinio, Vojvodić teško da bi danas mogao da računa da će dobiti glas pet od ukupno devet članova Savjeta.

Pored Gorana Đurovića koji je javno govorio da se protivi izboru, za Vojvodića u tom slučaju izvjesno ne bi glasala ni Slavica Striković, a ni Momčilo Zeković i Nikola Vujanović ne bi bili daleko od te odluke da je Simonović jasno iznio svoj stav.

Svi članovi Savjeta, međutim, ostali su zakopčani do grla kada je riječ o izboru Vojvodića, čak i prilikom intervjua sa njim na zatvorenoj sjednici Savjeta prošle nedjelje.

Vojvodić nije imao previše razloga za brigu pred današnju sjednicu, ne samo zbog toga što u Savjetu nisu doživljavali ozbiljno njegove protivkandidate - dugogodišnjeg novinara RTCG Iliju Šukovića i pogotovo Mladena Vušurovića.

Bonus video: