Dugovi ugasili radio "Rožaje"

Taj novac navodno služi za isplatu zarada za 12, 13 radnika Radija, dok je ostale obaveze, uključujući i račune za električnu energiju, dužan da podmiri osnivač, odnosno Opština
97 pregleda 0 komentar(a)
rozaje, Foto: Arhiva "Vijesti"
rozaje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.10.2011. 16:45h

Radio ‘’Rožaje’’ ne radi već mjesec i po, jer su zbog četvorogodišnjeg duga za struju koji iznosi oko 10.000 eura isključeni sa elektromreže.

Za finansiranje tog medija iz ovogodišnjeg budžeta je izdvojeno oko 100.000 eura. Taj novac navodno služi za isplatu zarada za 12, 13 radnika Radija, dok je ostale obaveze, uključujući i račune za električnu energiju, dužan da podmiri osnivač, odnosno Opština.

Gradonačelnik Nusret Kalač je ranije medijima rekao da lokalna uprava ne može pokrivati troškove javnih ustanova mimo onoga što je uključeno u budžetske stavke, te da Radio “Rožaje” nije racionalno raspolagalo tim parama.

“Svako mora u okviru svog budžeta da se postara o organizaciji i funkcionisanju preduzeća, kao i o stvaranju uslova za rad. Radio “Rožaje” će morati da napravi reorganizaciju, smanji broj radnika i troškova ako misli da opstane” rekao je Kalač.

On nije precizirao da li, ipak, planira da plati dugovanja za struju tog medija. Neizvjesno je i da li će radnici za period u kojem nijesu zarađivali dobiti plate. Direktor Radija Zlatko Tutić nije odgovarao na pozive „Vijesti“.

Bonus video: