Vlada sada nema novca za povećanje plata zaposlenima u policiji

Na sastanku je dogovoreno da se zajednički uđe u prvu fazu rješavanja statusa radnika koji duže vremena rade u Upravi policije na određeno vrijeme
0 komentar(a)
policija, Foto: Savo Prelević
policija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.10.2011. 13:04h

Vlada, u ovom momentu ne može povećati plate zaposlenima u policiji, s obzirom na mjere štednje koje se moraju preduzeti zbog finansijske krize, saopšteno je nakon sastanka predstavnika Sindikata i Vlade.

Na inicijativu Sindikata policije danas je održan sastanak predsjednika i sekretara te radničke organizacije, Dušana Vratnice i Alekse Tatara, savjetnika premijera, Predraga Stamatovića i pomoćnika ministra finansija Nemanje Pavličića, kojim je rukovodio direktor Uprave policije, Veselin Veljović.

"Predstavnici Vlade kazali su da, i pored razumijevanja za zahtjeve Sindikata Uprave policije za povećanjem zarada policijskim službenicima, Vlada nije u mogućnosti da u ovom momentu izađe u susret ovom zahtjevu, s obzirom na mjere štednje koje se moraju preduzeti zbog finansijske krize", saopšteno je iz Uprave policije nakon sastanka.

Stamatović i Pavličić su, kako se navodi, pokazali razumijevanje za potrebu Sindikata za ulazak u proces donošenja posebnog kolektivnog ugovora, kojim bi se detaljnije regulisala radna prava i obaveze službenika Uprave policije.

Navodi se da je dogovoreno da u narednom periodu formira komisija od predstavnika Ministarstva finansija i Sindikata Uprave policije, koja će utvrditi sadržinu, odnosno predlog pomenutog posebnog kolektivnog ugovora.

"Na sastanku je dogovoreno da se zajednički uđe u prvu fazu rješavanja statusa radnika koji duže vremena rade u Upravi policije na određeno vrijeme, te da se tim radnicima, u utvrđenom postupku, donesu rješenja na neodređeno vrijeme“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: