Đaci se u februaru vraćaju u školu u Šušanju

U izgradnju nove školske zgrade, na lokaciji starog objekta, Direkcija za javne radove i Opština Bar uložili su više od pet miliona eura
109 pregleda 0 komentar(a)
Anto Đedović, Foto: Radomir Petrić
Anto Đedović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 24.10.2011. 17:51h

Đaci iz MZ Šušanj, od februara naredne godine, pohađaće nastavu u novoj zgradi OŠ “Anto Đedović”, čiji će kapacitet biti 1.200 učenika.

U novoj godini prestaće putovanja malih Šušanjana na nastavu u drugi dio grada, u Makedonsko naselje, u OŠ “Jugoslavija”, i Srednju poljoprivrednu školu, u koje idu od septembra 2008, kada je počelo uklanjanje starog montažnog prizemnog objekta, u kojem je škola do tada radila.

U izgradnju nove školske zgrade, na lokaciji starog objekta, Direkcija za javne radove i Opština Bar uložili su više od pet miliona eura.

“Ovako moderan objekat stvoriće bolje uslove za nastavu.

Bez obzira na podstanarski status u minule tri školske godine, đaci naše škole ostvarili su izvanredne rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima što je potvrdila i inspekcija Ministarstva prosvjete koja je školi dodijelila ocjenu 'vrlo uspješan'”, ukazao je Pešo Glavanović, predsjednik Odbora MZ Šušanj.

Nova trafo-stanica za bolje snabdijevanje strujom

Pored ove, trenutno najveće investicije u Opštini, širom Šušanja, realizuje se još nekoliko projekata predviđenih planom razvoja ove MZ.

Član Odbora MZ Rajko Milić rekao je “Vijestima” da je u Vitićima počela izgradnja trafo-stanice sa priključnim kablovskim vodom i apelovao na mještane da budu strpljivi zbog otežanog režima saobraćaja tokom radova koji treba da budu okončani za 40 dana.

Izgradnjom ove trafo-stanice konačno će biti riješen problem kvalitetnog snabdijevanja električnom energijom tog dijela centralnog barskog turističkog mjesta.

Uskoro treba da počne i rješavanje elektrosnabdijevanja u naselju Ilino, gdje trafo-stanica nije bila u funkciji zbog imovinsko-pravnih problema. Predviđeno je njeno dislociranje, a čim bude dobijena saglasnost od Opštine, Elektrodistribucija Bar će obaviti taj posao.

U Odboru MZ ističu da nakon ovih investicija najveći problem u Šušanju ostaje kanalizaciona infrastruktura.

Izvođač građevinskih i završnih radova podgorički DOO ”Lepont” ulaže velike napore da objekat u potpunosti bude završen prije Nove godine”, saopštili su iz Odbora MZ Šušanj.

Na prostoru Šušanja JP Komunalne djelatnosti počinju akciju prikupljanja smeća u kesama, koja u početku obuhvata ulicu od restorana BB do crkve i ulicu od pumpne stanice Zona Rezerve - Gornji Šušanj - kuća Lekovića. Kućni otpad treba ostavljati duž ovih ulica ponedjeljkom i petkom od 6 do 9 sati, a plan je da se ovakav način odvoženja smeća ubrzo primijeni i u drugim djelovima MZ Šušanj, sa krajnjim ciljem uklanjanja kontejnera sa šušanjskih ulica.

Bonus video: