Studenti ljuti na Željeznicu, ne daju im povlastice

Ako Željeznica i donese odluku sljedećeg mjeseca, dok studenti prikupe potrebna dokumenta i dok se kartice izrade, već se može zaći i u decembar, a tada je i kraj semestra
0 komentar(a)
Voz reportaža, Foto: Zoran Đurić
Voz reportaža, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.10.2011. 15:42h

Željeznica Crne Gore odnosi se neodgovorno prema studentima, jer su znali kad počinje školska godina, i mogli su na vrijeme donijeti odluku o povlasticama za vozne karte, smatraju u Studentskoj Uniji Crne Gore (SU).

Željeznica još nije odobrila studentsku povlasticu od 75 odsto.

"Željeznica ne izlazi u susret studentima, koji već dva mjeseca putuju bez povlastice. To je veoma neodgovoran potez Željeznice, s obzirom da znaju kada počinje školska godina, tako da su do septembra trebali utvrditi te stvari. To za njih nije veliko pitanje, a za studente jeste", rekao je agenciji MINA predsjednik SU, Demir Hodžić.

Nema je, što znači da je ukinuta

Direktor sektora za prevoz putnika u crnogorskoj Željeznici, Milovan Janković, kazao je agenciji MINA da povlastica nije ukinuta već da se o njoj još nije raspravljalo, i da će ona biti tema razgovora najvjerovatnije sljedećeg mjeseca.

"Povlastica je postojala prošle godine, sada je nema, što znači da je ukinuta, pa makar na period od tri ili četiri mjeseca, koliko je upravo prošlo od kada je ne možemo koristiti", rekao je predsjednik SU, Demir Hodžić.

Trenutni popust nema veze sa željeznicom

Prema njegovim riječima, ako Željeznica i donese odluku sljedećeg mjeseca, dok studenti prikupe potrebna dokumenta i dok se kartice izrade, već se može zaći i u decembar, a tada je i kraj semestra.

Hodžić kaže da se popust koji trenutno nudi Željeznica, od 30 odsto, odnosi na popust uz međunarodnu studentsku - AISEC karticu.

"Te kartice su nezavisne od Željeznice, njima se ostvaruju i mnogi drugi popusti, a inače studenti su mi rekli da se na taj način može kupiti karta, ali samo na stanici, ne i u vozu", kazao je Hodžić, i dodao da AISEC karticu ne koristi većina studenata.

Hodžić je dodao da Uniju čudii stav države prema studentima.

"Svi mediji prenose naša saopštenja, naše zahtjeve i aktivnosti, ali je čudan ovakav ignorantski stav Vlade i ministarstava prema nama. Izuzev zahtjeva o mjestima u domu, niko nas ne poziva da pričamo o drugim studentskim problemima i zahtjevima", zaključio je Hodžić.

Bonus video: