Pri kraju asfaltiranje dionice Tomaševo-Pavino Polje

Stvoriće se pretpostavke za bavljenjem malim i srednjim biznisom, kao i mogućnosti za afirmisanje seoskog turizma, kazao je Milošević
100 pregleda 0 komentar(a)
Tomaševo, put, Foto: Beća Čoković
Tomaševo, put, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 23.10.2011. 17:40h

U okviru radova na regionalnom putu Slijepač Most - Kovren - Pljevlja pri kraju je asfaltiranje dionice Tomaševo - Pavino Polje, u dužini 15-ak kilometara. Direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović danas je obišao dionicu.

“Put je izvanredan i okončanjem radova na ovoj dionici biće završena kompletna dionica od Slijepač Mosta do Pavinog Polja duga 22 kilometra. Radovi se nastavljaju dalje prema Pljevljima i ovih dana završava se projekat dionice od Pavinog Polja do Crkvica-Kovrena, duga oko 10 kilometara. Očekujemo da radovi počnu iduće godine i da će se i taj posao realizovati tako da preostaje još da se rekonstruiše i dionica do Vrulje u dužini sedam kilometara.

Radovi su tekli planiranom dinamikom i firma „Bemaks“ je vrlo kvalitetno odradila dionicu Tomaševo – Pavino Polje, a jedino je malo predstavljala problem eksproprijacija zemljišta koju je vodila bjelopoljska opština, ali i to je realizovano na pravi način”, kazao je Grbović.

Ukupna rekonstrukcija puta Slijepač Most - Vrulja koštaće ukupno oko 15 miliona eura. Riječ je o saobraćajnoj dionici od vitalnog interesa za sjever države

“Ukupna rekonstrukcija puta Slijepač Most - Vrulja koštaće ukupno oko 15 miliona eura. Riječ je o saobraćajnoj dionici od vitalnog interesa za sjever države, jer će ona poslužiti i kao alternativni pravac od Pljevalja prema centralnom i južnom dijelu Crne Gore”, kazao je Grbović.

Direktor Direkcije je takođe naveo da se privode kraju i radovi na zaobilaznici oko Bijelog Polja.

Milošević: Stvoriće se pretpostavke za bavljenjem malim i srednjim biznisom, kao i mogućnosti za afirmisanje seoskog turizma

Ministar poljoprivrede Tarzan Milošević takođe je iskazao zadovoljstvo realizovanim poslom.

“Rekonsrukcija puta je od vitalnog interesa za domaćinstva koja gravitiraju selima duž Vraneške doline. Stvoriće se pretpostavke za vraćanje ljudi selima i bavljenju poljoprivredom. Takođe će se stvoriti pretpostavke za bavljenjem malim i srednjim biznisom, kao i mogućnosti za afirmisanje seoskog turizma. Inače, ovaj kraj obiluje prirodnim resursima, tako da poljoprivreda, a prevashodno stočarstvo i turizam na ovom području imaju perspektivu”, kazao je Milošević.

Ministrove riječi podržao je i predsjednik mjesnog centra Tomaševo Vesko Gogić uz očekivanje da će se sve više mladih vratiti da živi na ovom području.

Bonus video: