Budva: Veliko čišćenje nakon požara na brdu Košljun

Zbog sječenja stabala i njihovog odlaganja uz put, prethodna dva dana bio je otežan saobraćaj na rtu Zavala
124 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2011. 17:30h

Radnici Direkcije za saobraćaj i budvanskog Komunalnog preduzeća započeli su čišćenje terena koji je minule sedmice zahvatio veliki požar na brdu Košljun iznad Budve.

Ugljenisana stabla i nisko rastinje - ružna slika koja je ostala nakon vatrenene stihije, postao je veliki problem i za odvijanje saobraćaja Jadranskom magistralom, jer nerijetko je dolazilo do odrona.

Zbog sječenja stabala i njihovog odlaganja uz put, prethodna dva dana bio je otežan saobraćaj na rtu Zavala, tako da se odvijao naizmjenično desnom kolovoznom trakom. Radnici Komunalnog preduzeća, danas su sve očistili, zbog čega su bile stvorene kilometarske kolone kroz grad. Radnici Komunalnog preduzeća juče su u potpunosti očistili kolovoznu traku uz brdo Košljun, pored Zavale, tako da se saobraćaj odvijao normalno.

“Akcija čišćenja oborenih stabala koja su zahvaćena vatrenom stihijom na brdu Košljun kod Zavale, obuhvaćenih prvom fazom, započela je prije dva dana. Tokom druge faze predviđeno je da se uklone izgorjela stabla kod tunela Mogren na brdu Spas”, kazao je sekretar za gradsku infrastrukturu i ambijent Nikola Divanović.

U požaru su izgorjela mnoga stabla

On je rekao da je Direkcija angažovala radnike koji sijeku izgorjela stabla, dok je gradsko Komunalno preduzeće zaduženo za selekciju tih stabala i odvoženje sa lica mjesta.

“U saradnji sa Direkcijom biće organizovano i uređenje tunela Mogren. Radi se o infrastrukturnom uređenju, o nekim hidroizolacijama, koje često predstavljaju problem, jer je taj tunel u vrijeme kiša često poplavljan. Ove godine je preduzeta udružena akcija pod nadzorom našeg nadležnog sekretarijata. U saradnji sa KSJP i “Vodovodom” počeli smo od kritičnih, takozvanih crnih tačaka. Prvi ciklus čišćenja, na području Budve, u centru, je završen, a nastavljamo i u drugim djelovima opštine”, kazao je Divanović.

Galerija

Bonus video: