Slavka Vukčević napustila sudijsku funkciju

Sudija Vukčević je u maju imenovana za notara a trebalo je da u roku od mjesec dana položi zakletvu pred ministrom pravde
348 pregleda 0 komentar(a)
vIŠI SUD, Foto: Boris Pejović
vIŠI SUD, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.10.2011. 15:53h

Sudiji Višeg suda Slavka Vukčević prestala je sudijska funkcija na lični zahtjev.

Sudija Vukčević je u maju imenovana za notara a trebalo je da u roku od mjesec dana položi zakletvu pred ministrom pravde.

Kako nije bio završen proces za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića viši sud je od Ministarstva zatražio prolongiranje polaganja zakletve zbog važnosti postupka koji je vodila.

U međuvremenu, Vukčević je, kako se sumnja pogriješila prilikom izrade presude za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, zbog kojih semože desiti ukidanje presude od strane Apelacionog suda.

Prethodno je sudski savjet bio donio odluku da o eventualnim propustima sudije Vukčević informacije dostavi predsjednik Višeg suda Mušika Dujović, koji je saopštio da to neće činiti već da je jedino Apelacioni sud nadžežan da o tome odlučuje kroz odluku po žalbama na presudu sudije Vukčević.

Sudija je to demantovala, navodeći da se radi o "tehničkim greškama" i da joj je zakon dozvoljavao da ih ispravi donošenjem rješenja.

Advokati odbrane su podnijeli zahtjev za ponavljanje postupka, jer se jednom od optuženih za taj zločin sudilo u odsustvu.

Zbog ispunjavanja uslova za starosnu penziju konstatovan je prestanak funkcije sudiji Višeg suda u Podgorici Čedomiru Janjeviću i sudiji Višeg suda u Bijelom Polju Miloradu Smoloviću.

Bonus video: