Sekulić: Obavezna reciklaža 50 odsto otpada

"Oni koji upravljaju otpadom biće obavezni da više od 50 odsto otpada, koji se može reciklirati – poput metala, plastike, papira, obavezno recikliraju”, naveo je Sekulić
59 pregleda 0 komentar(a)
Otpad, Foto: Zoran Đurić
Otpad, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.10.2011. 16:19h

Crnogorska Vlada usvojila je danas Predlog zakona o upravljanju otpadom, kojim je propisana obaveza recikliranja 50 odsto otpada, saopštio je ministar turizma i održivog razvoja Predrag Sekulić.

Sekulić je, nakon sjednice, rekao da će se zakonom ta oblast u potpunosti urediti i riješiti.

"Oni koji upravljaju otpadom biće obavezni da više od 50 odsto otpada, koji se može reciklirati – poput metala, plastike, papira, obavezno recikliraju”, naveo je on.

Sekulić je rekao da će se naći rješenje kako zbrinuti opasni otpad.

“Imamo i ono što je izlaženje u susret novim tehnologijama i novim načinima rješavanja otpada, poput spalionica, prerade otpada i kako zbrinuti opasan, građevinski i elektronski otpad”, rekao je on.

Sekulić smatra da će se tim Predlogom sveobuhvatno riješiti pitanja u oblasti otpada. On je podsjetio da je zakonska regulativa u toj oblasti mijenjana više puta, a posljednji put 2008. godine.

Prema njegovim riječima, oblast otpada tretira 13 dokumenata Evropske unije.

“Čini mi se da smo pokušali da ovim zakonom potpuno uradimo ovu oblast sa kojom je bilo dosta problema”, rekao je Sekulić.

Bonus video: